Manşetler

Merakla beklenen Poco F2 Pro Türkiye fiyatı belli oldu

poco f2 pro özellikleri

Xiaomi, 2018 yılında çıkarmış olduğu Poco F1’in ardından, geçtiğimiz mayıs ayında çıkardığı Poco F2 Pro ile birlikte yeni bir “amiral gemisi katili” telefon unvanını elde edecek ürüne imza atmıştı. Bugün gerçekleştirilen online lansman etkinliğiyle birlikte Poco F2 Pro Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi gibi detaylar belli oldu.

Poco F2 Pro’nun en önemli özelliklerinden bir tanesi Snapdragon 865 işlemci barındırması. Şu anda var olan en yüksek performanslı akıllı telefon işlemcisi olarak nitelendirebileceğimiz bu işlemci sayesinde F2 Pro’nun AnTuTu Benchmark testinde 585 bin seviyesinde bir puana ulaştığı vurgulanıyor. Xiaomi, bu işlemcinin iyi şekilde çalışması için verimli bir soğutma sistemi de sunuyor. Telefonun 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza ya da 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza ikilisine sahip donanım paketleri bulunuyor.

6.67 inç ekrana sahip olan Poco F2 Pro’nun Super AMOLED ekranı yüksek bir parlaklık sunuyor. HDR10+ desteği de mevcut. 20:9 görüntü oranlı ekranın herhangi bir çentik veya delikle kesintiye uğramaması da önemli ayrıntılardan bir tanesi oluyor. Telefonun selfie kamerası üst kısma yerleştirilmiş olan pop-up mekanizmasında gizli. Burada 20 megapiksel çözünürlüklü ve f/2.2 diyafram açıklıklı bir kamera bulunuyor. Ağır çekim selfie de dikkat çeken bir selfie kamera özelliği olarak belirtiliyor.

Kamera tarafından devam edelim. Poco F2 Pro’nun 64 megapiksel kamerası Sony IMX 686 sensöre sahip. Bu sayede düşük ışıkta da yüksek bir performans sunacağı belirtiliyor. 123 derecelik geniş açılı lense sahip olan ultra geniş açılı kamera ise 13 megapiksel çözünürlüğe sahip. 5 megapiksel telemakro lens de otomatik odak ile iki kat yakınlaştırmayla detaylı makro fotoğraflar çekmeyi sağlıyor. Bu üç kameraya bir de 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Video kayıt tarafında arka kameranın 8K çözünürlükte video kaydı yapabildiğini de belirtmeden geçmeyelim.

4700 mAh kapasiteli pile sahip olan Poco F2 Pro’nun kutusundan da 30W hızlı şarj destekli adaptör çıkıyor. Bu şarj adaptörüyle 63 dakikada pilin yüzde 100 doluluğa ulaşabileceği belirtiliyor. Şarj işlemi USB-C portu üzerinden gerçekleştiriliyor. 3.5mm kulaklık jakının bulunması da önemli detaylardan bir tanesi. Ayrıca kızıl ötesi port ve NFC de bulunan bağlantı özellikleri arasında yer alıyor.

Poco F2 Pro Türkiye fiyatı

Merakla beklenen Poco F2 Pro Türkiye fiyatı belli oldu

Poco F2 Pro çok yakında Türkiye’de satışta olacak. Telefonun 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya sahip versiyonu 6999 TL’lik fiyat etiketine sahip olacak. 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafızalı versiyonun fiyatı da 7999 TL olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER