Eğlence

PlayStation Now Windows servisi yakında faaliyete geçecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation now windowsAnalistler yıllardır oyun konsollarının sonunun geleceğine dair çeşitli öngörülerde bulunuyor. Söz konusu öngörüler bugüne kadar gerçekleşmiş değil. Ancak PlayStation Now gibi servisler, oyun endüstrisinin sürekli yenilenen bir donanım olmadan yaşayabileceğinin en büyük işaretçisi olarak niteleniyor.

Sony’nin çevrim içi oyun servisi, PlayStation oyunlarını mikro konsollara, PlayStation 4’lere ve hatta bir konsola bağlı olmayan televizyonlara taşıyor. Sony, servisinin yakında oldukça geniş bir platformda daha kullanıcılarla buluşacağını duyurdu. Bu platform Windows olacak.

PlayStation Now Windows ilk olarak Avrupa’ya geliyor

Yapılan açıklamaya göre, PlayStation Now Windows ilk olarak Avrupa’da faaliyete geçecek. Bir sonraki durak ise Kuzey Amerika olacak. Ancak çıkış takvimine dair kesin detaylar halen belirsizliğini koruyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, servis ile kullanılması amacıyla hazırlanan DualShock 4 kumandalarının 25 dolar karşılığında satılacağı belirtildi.

Serviste PC için hazırlanan başka oyun kumandalarının çalışıp çalışmayacağı konusunda şimdilik bilgi verilmese de, bunun gerçekleşmesine pek ihtimal verilmiyor. PC ve Mac’teki PS4 Remote Play servisinde sadece Sony’nin oyun kumandaları kullanılabiliyor. Bu geleneğin PlayStation Now’da da sürmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Ancak serviste kullanıcıların karşısına çıkabilecek tek engel kumanda uyumluluğu değil. PlayStation Now’ın tam olarak layığıyla işleyebilmesi için sağlam bir internet bağlantısına sahip olmak gerekiyor. 5 Mbps bağlantı hızı ve PlayStation Now sunucusuna makul bir yakınlıkta olmak, servisten randıman alabilmek için önem taşıyor. Bunlara ek olarak, Windows 7 veya üstü bir sürümü kullanmak ve 3.5Ghz Intel Core i3 ya da üstü bir işlemci ile 2 GB RAM de sistem gereksinimleri arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER