Teknoloji

PlayStation 5’in tasarımcısından ilginç açıklama

en iyi ps5 oyunları

PlayStation 5, 12 Kasım itibarıyla satışa sunulacak. Ancak Sony’nin yeni oyun konsolunun incelemeleri şimdiden yayınlanmaya başlamış durumda. Bu incelemelerin önemli bir kısmında PlayStation 5’in fiziksel bakımdan büyük bir konsol olduğuna dikkat çekiliyor.

Konsolun büyüklüğü potansiyel alıcıların kararını etkileyecek gibi görünmese de, bu incelemeler PS5 için televizyonun yanında büyük bir yer açılması gerektiğini gösteriyor. Ancak yapılan bir röportaj, PlayStation 5’in nihai tasarımının ilk taslaklara kıyasla daha küçük olduğunu ortaya koyuyor.

PlayStation 5’in tasarımının altında Sony’nin kıdemli sanat direktörü Yujin Morisawa’nın imzası bulunuyor. The Washington Post’a konuşan Morisawa, ilk tasarımlarının nihai tasarıma kıyasla çok daha büyük olduğunu belirtti. Tasarımcı, o dönemde kendisine verilen bilgilerin soğutma ve bileşenler için daha fazla alana ihtiyaç duyulmasıyla yeterli olduğunu dile getirdi.

Morisawa, röportajda şu ifadeleri kullandı: “Başlangıçta ne beklendiğini bilmiyordum. Çok güçlü olacağı için daha büyük olacağını biliyordum. Ne kadar hava akışına ihtiyaç duyulduğunu ve sıcak tahliyesi için ne kadar alana ihtiyaç olduğunu biliyordum. Başlangıçtaki çizimlerim işin mühendislik kısmı konusunda fazla bilgim olmadığı için çok daha büyüktü. Mühendislik ekibinden gelen geri bildirimin ardından ilk tasarımı ciddi anlamda küçülttüm.”

PlayStation 5’in hâlâ büyük bir konsol olduğunu kabul eden Morisawa, şimdiki boyutların mükemmel olduğunu dile getirdi. Daha küçük bir kasanın hava akımı konusunda sorun yaratabileceğini söyleyen Sony tasarımcısı, PlayStation 5’in boyutu konusunda diğer ev eşyalarıyla yapılan karşılaştırmaların kendisini rahatsız etmediğini dile getirdi.

Söz konusu röportaj PlayStation 5 hakkında pek fazla detay vermiyor. Ancak Sony’nin yeni konsolunun tasarım sürecine ışık tutması nedeniyle önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER