Manşetler

Plastik iPhone’un varlığı Pegatron fabrikasındaki gizli teftişle doğrulanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çin İşçi Sınıfı Gözetleme Kurulu tarafından gerçekleştiren gizli bir araştırma Apple’ın plastikten yapılmış ve daha ucuz bir iPhone üzerinde çalıştığını doğruluyor. Çinli üretici Pegatron’un tesislerinde işçi hakları ihlâliyle ilgili gizli bir araştırma yürüten heyetin raporunda fabrikada Apple’ın akıllı telefonu için plastik kılıfın üretilmekte olduğu bilgisine yer verildi.

apple-iphone-5c-plastik-300713

Raporda fabrikada montajı yapılan ürünler arasında iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 ve düşük fiyatlı plastik iPhone’ların olduğu da belirtiliyor. Fabrika çalışanı kılığına girmiş raportörlerden bir tanesi yakında çıkması beklenen cihazın plastik arka kapağının nasıl işlendiğini raporda anlatıyor. Üretim süreci içinde iPhone’un plastik arka kapağına, üretim hattında çizilmesini önlemek için koruyucu filmin yapıştırılmasının da bulunduğunu öğreniyoruz. Araştırmacı günlüğünde üzerinde çalıştıkları plastik arka kapaklı iPhone modelinin çok yakında Apple tarafından pazara sunulacağı notunu düşmeyi de ihmâl etmiyor.

Araştırmacı günlüğüne yukarıda belirtilen işlemin çok kolay olduğu, tüm işlemi tecrübeli bir çalışandan beş dakikalık bir anlatımın sonrasında öğrendiğini not ediyor. Koruyucu filmin bir arka kapağa yapıştırılması bir dakika civarında süre alıyormuş. Günlükte yeni cep telefonunun henüz seri üretime geçmediği, bu nedenle niceliğin önemli olmadığı da yazıyor. Bu nedenle işlerinin de seri üretim takviminin işlediği departmanlara göre daha yavaş ilerlediği not ediliyor.

Apple’ın daha ucuz fiyata ve plastik arka kapağa sahip bir iPhone modeli üzerinde çalıştığı bir süredir dillendiriliyordu. Son günlerde cihazın arka kapağını gösteren bir video sızmış, hemen ardından bu cihaza ait olduğu iddia edilen paketler vesilesiyle muhtemel adın iPhone 5C olduğunu öğrenmiştik.

İlgili >> The Next Web

İLGİLİ HABERLER