Manşetler

Piyasaya çıkış döneminde iPhone 5s’e ulaşmak kolay olmayabilir

Apple geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlikle yeni telefonları iPhone 5s ve 5c’yi resmen duyurmuş, ancak bu tanıtımdan birkaç gün sonra iPhone 5c’yi ön siparişe çıkararak yıllardır süren geleneğinden bir sapma göstermişti. Gelen haberler ise şirketin bu kararının altında stok sıkıntılarının yattığı yönünde.

iphone-5s-110913-3

AllThingsD’nin haberine göre, mobil operatörlerdeki kaynaklar piyasaya çıkışta sunulan iPhone 5s envanterinin beklenenden oldukça az olduğunu dile getiriyor. Bu kaynaklardan birisi ”garip bir şekilde kısıtlı bir envanterimiz olacak” ifadesini kullanırken, başka bir kaynak da sevkiyatların hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

Apple’ın ön siparişe çıkardığı iPhone 5c’nin performansına ilişkin sessizliği devam etse de, AllThingsD’nin kaynaklarına göre, renkli kasalı model kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmış durumda. iPhone 5c’nin cuma günü teslim edilecek şekilde ön siparişlerinin devam etmesiyse şirketin elinde iPhone 5c için yeterli bir başlangıç stoğu olduğu şeklinde yorumlanıyor.

iPhone 5s ile ilgili stok sorunlarıysa sadece operatörlerle sınırlı kalmayacak gibi gözüküyor. 9to5Mac’in haberine göre, iPhone 5s’i ilk etapta şirketin perakende mağazalarından temin etmekte de sıkıntı yaşanabilir.  Stokların yüzde 70 ila 80’inin iPhone 5c’den oluştuğu öne sürülürken, bu haberlerin iPhone 5s için ilk gün kuyruğunu uzatmak için maksatlı olarak çıkarılmış olabileceği de ihtimaller arasında sayılıyor.

İlgili >> AllThingsD, 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER