Teknoloji

Pixel 6 Pro sağlamlık testinden geçti, videoyu izleyin

pixel 6 pro sağlamlık testi

Türkiye’de resmi satışı yapılmayan yeni Pixel 6 Pro, yurt dışındakiler için cazip amiral gemisi telefonlardan bir tanesi. Birçok tüketici bu telefonu satın alıp almamanın akıllıca olduğunu soruyor. Geçtiğimiz birkaç yıldır piyasaya çıkan Pixel cihazları, normalde kolaylıkla önlenebilecek birkaç sorun içeriyordu. Yeni Pixel 6’nın da titreyen ekran sorunu olduğu söyleniyor. Google, bunun için bir düzeltmeyi hazırlıyor, ne var ki bu, son birkaç aydır hakkında çıkan dedikodularla heyecan katsayısının yükseltildiği yeni bir telefon hakkında duymak istenilen şey değildir. Pixel 6 Pro sürümünün de yurt dışında stoklarının tükendiği söyleniyor. Bu nedenle uzun bir teslimat süresi ve bekleme listesinin olduğu söyleniyor.

Peki, bulması kolay olmayan Pixel 6 Pro’nun sağlamlığı ne durumda? YouTube’da yayınladığı zorlu dayanıklılık testi videolarıyla bildiğimiz JerryRigEverything, bu sefer de en yeni Google amiral gemisini bir testten geçirdi.

Dayanıklılık söz konusu olduğunda, Pixel akıllı telefonlar bu açıdan pek popüler değildir. Geçmişte, Google telefonlarında plastik kullanıyordu, bu nedenle “üst sınıf” olarak nitelendirilse de, ucuz telefonlar olarak nitelendiriliyordu. Ancak Google’ın Pixel 6 serisiyle birlikte amiral gemisi telefonlarına bakışını değiştirdiğini görmüştük. Özellikle Pixel 6 Pro, tasarımı ve kullanılan malzemeleriyle Samsung ve diğerlerinin amiral gemisi telefonlarına daha yakın görünüyor.

Kanalın sahibi Zack Nelson, Pixel 6 Pro için de Standart Çizilme, Yakma ve Eğilme Testleri uygulamış:

Ekran testi bize Pixel 6 Pro’nun günlük kullanımda kolayca çizilmediğini söylüyor. Ancak, 6. seviyede Mohs ve 7. seviyede daha derin oluklar çizebilir. Ekrandaki parmak izi tarayıcı çiziklere karşı dayanıklıdır, bu nedenle ekranın kolayca zarar görmesi konusunda endişelenmeye gerek yok gibi görünüyor.

Isı uygulandıktan sonra ekran yeniden eski hâlini almıyor, bunu bir dezavantaj olarak nitelendirebiliriz. Cihaz, önden veya arkadan büküldüğünden çatlama yapmıyor, biraz esneklik olsa da, telefon oldukça iyi görünüyor. Genel olarak telefonun yeterince dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER