Teknoloji

Pixel 5’in gerçek hayattan ilk fotoğrafı

google pixel 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sızan yeni fotoğraflar sayesinde birkaç hafta sonra tanıtılmasını beklediğimiz Google Pixel 5 ve Pixel 4A 5G modellerine ilk bakışı atma fırsatını yakalıyoruz. Daha sonra silinen bir Reddit paylaşımında yer alan fotoğraflarda Pixel 5 siyah renkte, Pixel 4A 5G ise beyaz renkte görünüyor. Aynı zamanda bu paylaşımda telefonların teknik özellikleriyle ilgili bilgiler de bulunuyor. XDA Developers, bu bilgilerin de daha önce sızanlarla uyum gösterdiğini belirtiyor.

Google, bu ayın başlarında Pixel 4A modelini tanıtmış ve yurt dışında piyasaya sürmüştü. Ayrıca sonbaharda da Pixel 5 ve Pixel 4A 5G modellerinin geleceğini açıklamıştı. Geçen hafta sızan Pixel 5 ürün fotoğraflarında cihazın arkasında yer alan parmak izi okuyucusu dikkat çekiyordu. Kare şekilli kamera modülü ise iki kamera ve flaş içeriyordu. Önde de kameranın yerleştirildiği bir ekran deliği dikkat çekiyordu.

Eğer yeni Reddit görüntüsü doğruysa, hem daha önce sızan teknik özelliklerin doğruluğunu kanıtlıyor hem de Pixel 5’in Snapdragon 765G işlemciyle geleceğine dair dedikoduları destekliyor. Eğer gelen yeni bilgilere doğruysa, buna göre cihazda 4000 mAh kapasiteli pil, 8 GB RAM, 90Hz ekran bulunacak. Telefonun arkası plastik olacak ve 3.5mm kulaklık jakı bulunmayacak. Pixel 4 gibi, Pixel 5’te de 12.2 megapiksel ana kameranın yanında 0.5 kat geniş açılı lens bulunacak.

Pixel 4A 5G modelinde de birçok özellik aynı olacak, ancak 3800 mAh kapasiteli pil, 6 GB RAM ve 60 Hz ekran bulunacak. Aynı zamanda 3.5mm kulaklık jakı da yer alacak.

Bu arada Pixel 4A 5G modeline ait olduğu iddia edilen yeni bir ürün fotoğrafı OnLeaks ve 91Mobiles sayesinde ortaya çıktı.

Pixel 4A 5G modeline ait olduğu iddia edilen fotoğraf

Tekrar söyleyelim, tüm bu bilgiler ve fotoğraflar bir sızıntı aracılığıyla, daha doğrusu şu anda silinmiş olan bir Reddit paylaşımı sayesinde ortaya çıktı. Bu nedenle bilgilerin doğruluğunu kanıtlamak çok kolay değil. Ancak bu sözü edilen iki Google Pixel telefonunun çıkışı yaklaştıkça onlar hakkında daha fazla bilgiyi ve fotoğrafı görme imkanını elde edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER