Teknoloji

Google Pixel 5 sızıntısında sürpriz yok

google pixel 5

Google bu ayın ilk günlerinde Pixel 4a‘yı tanıtırken Pixel 5 ve Pixel 4a 5G modellerinin varlığını da doğrulamıştı. İnternet devi bu iki telefon hakkında daha fazla detay paylaşmak içinse sonbaharı işaret etmişti. Ancak internete sızan bazı görseller, Pixel 5’te kullanıcıları nelerin beklediği konusunda önemli ipuçları veriyor.

Söz konusu görseller, ünlü duyumcu OnLeaks ve Hindistan merkezli teknoloji sitesi PriceBaba tarafından paylaşıldı. Genel olarak bir sürpriz etkisi yaratmayan görsellere bakıldığında arka panelin sol üst köşesindeki kare şeklindeki kamera modülü ve yine arka paneldeki yuvarlak parmak izi tarayıcısı göze çarpıyor. Kamera modülünde kameraların yanı sıra flaş ve ne olduğu tam olarak anlaşılamayan bir sensör de var gibi görünüyor. Telefonun ön kamerası ise ekranın sol üst köşesindeki deliğe yerleştirilmiş.

Sızan görsellerin doğruluğu konusunda kesin bir şey söylemek şu an için mümkün değil. Ancak arka panelde görülen kumlu doku, Google’ın daha önce yaptığı Pixel 5 ve 4a 5G paylaşımında da göze çarpmıştı.

OnLeaks’e göre, Pixel 5’te 5.7 veya 5.8 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Kısa süre önce tanıtılan Pixel 4a’da da 5.8 inçlik bir ekran mevcut. Pixel 5’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3080 mAh kapasiteli pilin vereceği söyleniyor. Telefonun Snapdragon 765G işlemciyle geleceği iddia ediliyor. Bu işlemci 5G desteği sunsa da, Pixel 4’teki Snapdragon 855’e kıyasla bir sınıf aşağıda duruyor.

İddialara göre, Google Pixel 5 30 Eylül itibarıyla satışa sunulacak. Önümüzdeki dönemde telefona dair sızıntı ve dedikoduların çok daha sık görüleceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER