Teknoloji

Pixel 3a adı Google’ın kendi web sitesinde görüldü

google pixel 3a

Google’ın web sitesinde yeni bir ürünün ipuçlarına daha rastlandı. Bir süredir “lite” versiyonunun dedikoduları yapılan Pixel 3’ün yeni bir versiyonu geliyor gibi görünüyor. Görünüşe göre yeni telefon “Pixel 3a” adını taşıyacak. Yurt dışında aktif olan Google Store sayfasından alınan bir ekran görüntüsü bunu gösteriyor.

Her ne kadar Google, bu yeni telefonu gösteren sayfayı yayından kaldırmış olsa da, olan oldu. Üstelik 9to5Google, web sitesinde daha önce sızıntılarını gördüğümüz Nest Hub Max adlı ürünün de Nest Hub adıyla göründüğünü ve daha sonra bunun da kaldırıldığını söyledi.

Ne var ki, sızan adının dışında Google’dan beklediğimiz yeni telefon hakkında fazla bir bilgi bulunmuyor. Bir Reddit kullanıcısı, Google’ın Play Console aracı sayesinde “bonito” ve “sargo” kod adlarıyla anılan iki yeni telefonun tüm teknik özelliklerini elde etmeyi başarmıştı. Bu telefonların her biri 1080p çözünürlüklü, 5.6 inç ve 6.0 inç OLED ekranlara, Snapdragon 670 işlemcilere, 12 megapiksel arka kameralara sahip olacak. Geçtiğimiz kasım ayında Rus teknoloji blogu Rozetked tarafından sızdırılan fotoğraflara göre, iki telefondan bir tanesinde 3.5mm kulaklık jakı da olacak. Ayrıca XDA-Developers da, Android Q’nun beta kodunda “Pixel 3a XL” adına rastlamıştı.

Sızan en ilginç detay ise telefonların “yıl ortası deneyimleri” olarak nitelendirilmesi. Bu durum söz konusu Pixel telefonları için Google’ın geleneksel olarak seçtiği ekim ayını beklemeyeceğimizi gösteriyor. Belki mayıs ayındaki Google I/O geliştirici konferansında bu yeni telefonu veya telefonları görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER