Teknoloji

Google Pixel 3 Lite’a ait olduğu iddia edilen fotoğraflar ortaya çıktı

google pixel 3 lite

Google‘ın önümüzdeki yılın sonbaharına kadar yeni bir Pixel telefonu çıkarması pek ihtimal dahilinde görülmüyor. Pixel 3 ve Pixel 3 XL, uzun süre boyunca şirketin en yeni telefonları olmaya sürdüreceğe benziyor. Ancak bu güçlü beklenti bile orta segmentte konumlanan Google Pixel 3 Lite isimli cihazla ilgili dedikoduların etrafta dolaşmasını engelleyemiyor.

Pixel 3 Lite ile ilgili ilk haberler geçtiğimiz haftalarda gündeme gelmişti. Google’ın mevcut amiral gemisi telefonlarının daha “hafif” versiyonu olan cihaza ait olduğu iddia edilen fotoğraflar, XDA Developers tarafından yayınlandı.

Fotoğraflara bakıldığında göze ilk olarak Pixel 3 Lite’ta da, tıpkı Pixel 3’te olduğu gibi, bir ekran çentiğinin bulunmaması çarpıyor. Fotoğraflarla birlikte akıllı telefona ait olduğu söylenen özellikler de XDA Developers’ın haberinde yer alıyor. Buna göre, akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 670 yonga seti bulunuyor. 4 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı, 12 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera telefonun diğer özellikleri arasında sayılıyor.

5.56 inç büyüklüğündeki IPS ekranın 2220 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olduğu ve telefonun enerjisini 2915 mAh kapasiteli pilden aldığı belirtiliyor. Şaşırtıcı biçimde 3.5 mm. kulaklık jakı taşıdığı görülen telefonda microSD kart yuvası ise yer almıyor.

Google Pixel 3 Lite piyasaya çıkar mı?

Google Pixel 3 Lite, şu an için piyasaya sürülmeyecek bir prototip gibi görünüyor. Dolayısıyla daha uygun fiyatlı bir Pixel için heyecanlananların sakin olması gerekiyor. Yine de, Google’ın farklı donanım konfigürasyonlarını test etmesinin doğru bir hareket olduğunu söylemekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER