Teknoloji

Pinterest popülerlik analiz aracını kullanıma sundu

Pinterest üzerinde genellikle ürün, tasarım, yemek tarifi gibi unsurların fotoğraflarına rastlıyoruz. Şimdiye kadar servisin yoğun trafiğinden yararlanacak uygun bir yol bulamayan Pinterest nihayet çıkardığı analiz aracıyla gelir anlamında önemli bir adım atıyor. Bu analiz aracı web sitesi sahiplerine görsellerinin sosyal ağ sitesi üzerinde nasıl değerlendirildiğini, onlarla nasıl bir etkileşim kurulduğunu gösterecek. Bu sayede Pinterest’i daha önce pazarlama kampanyalarına dahil edemeyenler de markalar da bu servis üzerindeki sayfalarına trafik çekme veya bu platformdan web sitelerine trafik yönlendirme konusunda daha verimli çalışmalar yapabilecek.

pinterest-yeni-tasarim-290113

Yeni analiz aracı görsellerin Pinterest içindeki dolaşımını gösteriyor, ancak daha da önemlisi hangi görsellerin web sitelerine trafik gönderdiğini ortaya koyuyor. Her ne kadar analiz aracı pazarlamacılar tarafından beğeniyle karşılanacak olsa da bu, Pinterest için diğer üçüncü taraf servisleri yakalamak için adım niteliği taşıyor.

Pinterest bazı markalar için önemli bir trafik kaynağı teşkil ediyor, hatta bazı durumlarda Facebook veya Twitter’dan daha fazla ziyaretçi çekmeyi sağlıyor. Ancak sosyal ağ üzerinde ne olup bittiğini görememek markaların bu ortamı daha verimli bir şekilde değerlendirme, bu ortama daha fazla para yatırma ve efor sarfetme konusunda çekingen davranmalarına neden oluyordu. Bu yeni araç Pinterest’in Facebook veya Twitter gibi markalar için önemli bir ortam hâline gelmesinde önemli bir adım teşkil edebilir. Para kazandıracak olması da Pinterest için tabii ki ayrı bir güzellik olsa gerek.

İlgili >> Pinterest

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER