Teknoloji

Pinterest ”mekan iğneleri” ile seyahat organizasyonuna yardımcı olmayı amaçlıyor

Pinterest yeni özelliği ”mekan iğneleri” ile kullanıcılarının seyahat organizasyonuna yardımcı olmayı hedefliyor. San Francisco’da düzenlenen bir etkinlikle yeni özelliğini tanıtan şirket, yeni ve mevcut iğnelere coğrafi veriler ekliyor ve bu verileri bir harita üzerinde görsel hale getiriyor. Bir seyahat öncesi kullanıcılar Airbnb, Open Table, Foursquare veya Trip Advisor gibi içerik ortakları üzerinden iğneleme yaptıkları zaman mekan bilgisi de otomatik olarak kullanıcının panosuna yerleştirilecek. Pinterest seyahatlerle ilgili panoların kolay paylaşımı için ”pano gönder” özelliğini de kullanıma sunuyor.

pinterest-21113

Mevcut iğnelere mekan bilgisi eklemek içinse web sitesi veya Pinterest’in mobil uygulamaları üzerinden birkaç küçük dokunuş yapmak gerekiyor. Hem web hem de mobil cihazlar üzerinden bu özellik kullanılabilecek. Şirket bu amaç doğrultusunda iOS ve Android uygulamalarını güncellerken, düzenlenen etkinlikte bu özelliğin Pinterest adına nasıl paraya dönüşeceği hakkında bilgi verilmedi. Ancak iğnelere eklenen konum verilerinin Pinterest’e kullanıcılarının konumları ve tatil planları hakkında daha fazla bilgi vermesi ve şirketin de bu bilgileri reklamverenleri çekmek için kullanması öngörülyor.

Pinterest daha önce de alışveriş, tarifler ve makaleler için özel iğneleme seçenekleri sunmuştu. Şirketin kurucusu Ben Silberman amaçlarının insanlara gerçek hayatta bir şeyler yapmaları için ilham vermek olduğunun yeniden altını çizdi ve mekanların bu amacı gerçeğe dönüştürme konusunda son derece uygun bir alan olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili >> Pinterest

İLGİLİ HABERLER