Eğlence

Philips Hue ampuller Spotify ile müziğin ritmini yansıtacak

philips hue spotify
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Evinde Philips Hue ampuller kullananlar, artık evlerinde eğlenceli vakit geçirirken ortamı renklendirecek başka bir imkana sahip. Philips Hue serisinin üreticisi Signify ve Spotify arasındaki iş birliğiyle ampuller Spotify’da çalan müziğin ritmine uygun şekilde renk değiştirecek veya yanıp sönecek şekilde ayarlanabilecek.

Evdeki ışıkları ve çalan müziği eş zamanlamanın başka yolları uzun süredir mevcut. Signify’ın Hue Sync uygulaması da bu imkanı sunuyor. Ancak bu yöntemler genellikle bir uygulamaya ve bir harici donanıma çalan müziği dinleme izni vermeyi gerektiriyor. Yeni iş birliği ise bu gereksinimi ortadan kaldırıyor. Hesaplar birbirine bağlandıktan sonra Hue Bridge ile Spotify’da çalan şarkıların bilgisine erişiliyor.

Bu kapalı iş birliği anlaşmasının kullanıcılara daha iyi bir deneyim sağlaması amaçlanıyor. Hue şarkının türü, temposu, ses yüksekliği, mod gibi kriterler doğrultusunda ışıkların rengini veya yanıp sönme hızını ayarlıyor. Kullanıcılara efektleri özelleştirme imkanı da veriliyor.

Bu özelliği kullanmak için Hue Bridge sahibi olmak gerekiyor. Hue ampullerinin renkli olması da koşullar arasında yer alıyor. Spotify tarafında ise bir sınırlama söz konusu değil. Hem ücretsiz hem de Premium hesaplarında Philips Hue entegrasyonundan yararlanılabiliyor. Dağıtıma çıkan özellik, bir hafta içinde tüm kullanıcılara açılacak. Ancak ekim ayına kadar “erken erişim” etiketi altında kullanılacak.

İLGİLİ HABERLER