Samsung’un merakla beklenen Galaxy S 4 lansmanının hemen öncesinde Apple’ın pazarlama şefi Phil Schiller’den iddialı bir yorum geldi. Wall Street Journal’a verdiği bir röportajda Android için bir cep telefonunun ücretsiz muadili nitelendirmesini kullanan Schiller dikkatini doğrudan Samsung’a çevirmişe benziyor. Reuters’a konuşan Schiller, Samsung’u S 4’ü Android’in daha eski bir versiyonuyla çıkaracağına yönelik dedikodulara dayanarak eleştirdi.
Schiller “Bu hafta Samsung Galaxy S4’ün neredeyse bir yaşına gelmiş bir işletim sistemiyle dağıtılacağının konuşulduğunu duyuyoruz.” dedi, “Müşteriler bir güncelleme almak için bekleme zorunda kalacak.” şeklinde ekleme yaptı. Bu sırada iOS kullanıcılarının yüzde 50’sinden fazlasının en son güncellemeyi kullandığının altını çizdi. Reuters, Schiller’in iOS kullanıcılarının cihazlarını Android cihazına sahip olan kişilerden iki kat daha fazla kullandığına yönelik sonuç elde edilen araştırmayı da işarettiğini söyledi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Galaxy Tab S12+ ve S12 Ultra ön inceleme: Ekran mı, çalışma alanı mı?

Samsung’un ilk klipsli kulaklığı Galaxy Buds On tanıtıldı

Samsung’un Galaxy Tab S12 Plus modeli Ultra’dan daha fazla yenilik getiriyor

Apple’ın yeni ev kamerası video çekmeden sizi tanıyabilir

Apple’ın uzun süredir beklenen HomePad’i için tarih ortaya çıktı
Schiller’in yorumları tam da Apple’ın Android ve Samsung’dan yoğun rekabetin işaretlerini hissettiği bir zamanda geldi. Yatırımcılar ve analistler Apple’ın, iPhone’un bu yıl çıkan ve çıkması beklenen büyük ekranlı Android cihazlarına karşı rekabeti nasıl sürdüreceğini merak ediyor. Apple’ın önümüzdeki birkaç ay daha yeni bir iPhone çıkarması beklenmiyor, ancak Schiller tam da Galaxy S 4’ün tanıtılacağı sırada medyada boy göstererek Apple’ın da gündemde kalmasına çalışıyor.
İlgili >> Reuters



