Manşetler

Phil Schiller Galaxy S 4’e eskimiş yazılımla çıkacağı iddialarıyla çattı

Samsung’un merakla beklenen Galaxy S 4 lansmanının hemen öncesinde Apple’ın pazarlama şefi Phil Schiller’den iddialı bir yorum geldi. Wall Street Journal’a verdiği bir röportajda Android için bir cep telefonunun ücretsiz muadili nitelendirmesini kullanan Schiller dikkatini doğrudan Samsung’a çevirmişe benziyor. Reuters’a konuşan Schiller, Samsung’u S 4’ü Android’in daha eski bir versiyonuyla çıkaracağına yönelik dedikodulara dayanarak eleştirdi.

phil-schiller-apple-021112

Schiller “Bu hafta Samsung Galaxy S4’ün neredeyse bir yaşına gelmiş bir işletim sistemiyle dağıtılacağının konuşulduğunu duyuyoruz.” dedi, “Müşteriler bir güncelleme almak için bekleme zorunda kalacak.” şeklinde ekleme yaptı. Bu sırada iOS kullanıcılarının yüzde 50’sinden fazlasının en son güncellemeyi kullandığının altını çizdi. Reuters, Schiller’in iOS kullanıcılarının cihazlarını Android cihazına sahip olan kişilerden iki kat daha fazla kullandığına yönelik sonuç elde edilen araştırmayı da işarettiğini söyledi.

Schiller’in yorumları tam da Apple’ın Android ve Samsung’dan yoğun rekabetin işaretlerini hissettiği bir zamanda geldi. Yatırımcılar ve analistler Apple’ın, iPhone’un bu yıl çıkan ve çıkması beklenen büyük ekranlı Android cihazlarına karşı rekabeti nasıl sürdüreceğini merak ediyor. Apple’ın önümüzdeki birkaç ay daha yeni bir iPhone çıkarması beklenmiyor, ancak Schiller tam da Galaxy S 4’ün tanıtılacağı sırada medyada boy göstererek Apple’ın da gündemde kalmasına çalışıyor.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER