Eğlence

PES 2019’da Türkiye Süper Ligi de olacak

pes 2019 turkiye super ligiPro Evolution Soccer veya herkesin bildiği kısaltmasıyla PES, en popüler futbol oyunları arasında yer alıyor. Zirve için FIFA serisiyle mücadele eden oyunun yapımcısı Konami, bunun için elini güçlendirmek adına yeni adımlar atıyor. Bu doğrultuda duyurulan en son gelişme ise Türk futbolseverleri yakından ilgilendiriyor. Konami’den yapılan açıklamaya göre serinin yeni oyunu PES 2019 Türkiye Süper Ligi deneyimini de oyunculara yaşatacak.

Konami’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Süper Ligi’nde 2018/2019 sezonunda mücadele eden tüm takımlar oyunda yer alacak. Takımların bu sezon boyunca giyeceği formaların yansıtılacağı oyunda, takımların kadroları ve istatistikleri de düzenli olarak güncellenecek. Oyunun Türkiye’de satılacak versiyonun kapak yıldızı ise milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu olacak.

Konami açısından PES serisinde sunulan liglerin sayısını artırmak önem taşıyor. 2018/2019 sezonuyla birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi’nin haklarını EA Sports’un FIFA serisine kaptıran şirket, bu açığın sayısını sunduğu yerel liglerin sayısını artırarak kapatmayı hedefliyor gibi görünüyor.

PES 2019 Türkiye Süper Ligi dışında başka yeni ligleri de listeye ekleyecek. Söz konusu ligler arasında İskoçya Premier Ligi, Danimarka Süper Ligi, Portekiz Süper Ligi, Belçika Pro Ligi, Arjantin Birinci Ligi ve Rusya Premier Ligi de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER