Teknoloji

Perry Chen Kickstarter CEO’luğunu bırakıyor

perry chen kickstarter

Perry Chen Kickstarter CEO’luğunu bırakacağını açıkladı. Aynı zamanda Kickstarter’ın kurucularından biri olan Chen, şirketin yönetim kurulu başkanlığını sürdürecek. Kararını bir blog yazısıyla duyuran Chen, şirketin üst seviye ve uzun vadeli ihtiyaçlarına odaklanmayı istediğini belirtti.

Chen, kurucusu olduğu Kickstarter’ın ilk 5 yılında da CEO koltuğunda da oturmuştu. İlk dönemini 2014’te tamamlayan Chen, koltuğu şirketin bir diğer kurucusu Yancey Strickler‘a devretmişti. Strickler’ın 2017’de Kickstarter’dan ayrılmasının ardından Chen yine direksiyona geçmişti. O dönemde Kickstarter’ın şirket dışından başka adayları da değerlendirdiği ancak Chen’in sessiz sedasız CEO’luğu üstlendiğine dair haberler de çıkmıştı.

Kickstarter’da CEO değişiminin yanı sıra başka bir dönüşüm de yaşanıyor. Şirketin çalışanları, dayanışmayı ve şeffaflığı artırmak ve yönetim kurulunda bir koltuk kazanma amacıyla bir sendika kurdu.

Perry Chen Kickstarter CEO’luğunu ilk olarak Aziz Hasan’a devredecek. Geçici CEO olarak atanan Hasan, hâlihazırda şirketin ürün ve tasarım ekiplerini yönetiyor. Chen, yönetim kuruluna yazdığı mektupta önümüzdeki dönemde Hasan’a yardımcı olacağını ve kendisinin CEO’luk koltuğuna kalıcı olarak oturmasını istediğini belirtti. Aziz Hasan, Kickstarter’a geçtiğimiz yıl katılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER