Teknoloji

Pentagon BlackBerry telefon siparişi vermediğini söyledi

Geçtiğimiz hafta ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un Savunma Departmanı tarafından yapılan bir açıklamada kurum içinde kategorize edilmemiş akıllı telefon, tablet ve diğer tüketici elektroniği ürünlerinin dahil olacağı yeni bir mobil ağ oluşturulacağı duyurulmuştu. Savunma Departmanı söz konusu açıklamada bu mobil ağın 2014’ün sonuna kadar 100 bin cihazı destekleyeceğini belirtirken, halihazırda 80 bin BlackBerry telefonun desteklendiği bilgisini de paylaşmıştı.

BlackBerry-q10-inceleme-00035

80 bin BlackBerry telefonun desteklendiğine dair bilginin Pentagon’un 80 bin yeni BlackBerry telefon siparişi verdiği şeklinde algılanmasıysa ilginç bir tartışmanın doğmasına neden oldu. Çeşitli yayın kuruluşlarında ”Pentagon BlackBerry’yi neden kurtardı?” başlıklı haberler yapılırken, söz konusu algı BlackBerry hisselerinin borsada değer kazanmasına da yardımcı oldu.

Akıllara gelen ”Pentagon gerçekten 80 bin yeni BlackBerry telefon aldı mı?” sorusunun cevabı ”hayır”. Kurum sadece daha önce satın aldığı telefonları aktif olarak kullanmaya başladı. Yapılan açıklamada aralarında iPad 3 ve 4, iPhone 4S ve 5, Samsung 10.1 tablet, Samsung Galaxy S3 ve Motorola RAZR modellerinin bulunduğu 1800 sınıflandırılmamış mobil cihazın bu ağ tarafından desteklediği, aynı zamanda 80 bin BlackBerry cihazın da bu ağın kapsamı altında olduğu belirtiliyor. Bu cihazların BlackBerry 7 mi yoksa BlackBerry 10 ile mi çalıştığı ise şu aşamada bilinmiyor. Pentagon tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada halihazırda ortada yeni bir BlackBerry alımı olmadığı belirtilirken, bunun ilerleyen dönemlerde bir alım olmayacağı anlamına gelmediğinin altı çizildi.

ABD’de resmi kurumlar arasında BlackBerry kullanımının özellikle güvenlik gerekçeleriyle çok yaygın olduğu biliniyor. ABD Başkanı Barack Obama da geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada BlackBerry kullanmayı bırakmasının mümkün olmadığını açık biçimde dile getirmişti.

İlgili >> Pentagon, The Verge

İLGİLİ HABERLER