Teknoloji

Pebble uygulama mağazası yakında devreye girecek

Giderek gözde bir alan haline gelen akıllı saat pazarının ilk oyuncularından biri olan Pebble, kendi uygulama mağazasını devreye sokmaya hazırlanıyor. Yakında devreye girecek olan uygulama mağazası arama, tarama ve yükleme gibi işlemler için Pebble’ın iOS ve Android uygulamalarıyla entegre olarak çalışacak.

pebble-uygulama-191213

Geliştiricilerin Pebble’ın Yazılım Geliştirme Araçseti’nin (SDK) 2.0 sürümüyle hazırladığı uygulamaların mağazaya kabulüne başlandı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan SDK 2.0 ile JavaScript, İvmeölçer, Veri Günlüğü ve Sürekli Depolama API’ları geliştiricilere ulaştırılmıştı. Buna paralel olarak PebbleCards, PebbleCam, Smartwatch+ ve Glance adındaki uygulamalar şimdiden hazır hale gelmiş durumda.

SDK 1.0’ı kullanarak uygulama hazırlayan geliştiricilerin mağazaya kabul için uygulamalarını SDK 2.0’a çevirmeleri gerekiyor. Pebble’ın iOS ve Android uygulamalarıysa kullanıcıların akıllı saatlerindeki uygulamaları yükseltmelerine otomatik olarak yardımcı olacak. Pebble daha fazla yazılımcının SDK 2.0’ı kullanmasını teşvik etmek adına yazılımcılara bir ay içinde özel üretim bir Pebble akıllı saat gönderecek. Şirket buna ek olarak uygulama mağazası devreye girene kadar Twitter hesabı aracılığıyla her gün bir Pebble akıllı saat hediye edecek. Bu hediyeyi kazanmak için kullanıcıların potansiyel Pebble uygulamalarına dair fikirlerini #onepebbleforeveryday etiketiyle @pebbledev hesabına göndermeleri gerekiyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER