Teknoloji

Pebble Time 2 ve Core projelerini iptal etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pebble time 2Fitbit’in kısa süre içinde Pebble’ı satın alacağını resmi olarak duyurması bekleniyor. Satışın gerçekleşmesinin ardından Fitbit’in Pebble personelinin yüzde 40’lık kısmına iş imkanı sağlayacağı söyleniyor. Bu çalışanların önemli bir kısmını da yazılım mühendislerinin oluşturması öngörülüyor. Fitbit’in Pebble’a olan ilgisinin öncelikli nedeninin yazılım olduğu düşünülünce bu durum kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor.

pebble coreAnlaşmanın donanım ürünlerini kapsaması beklenmiyor. Bu durumun Pebble’ın hem mevcut hem de geliştirme aşamasındaki ürünlerini etkileyeceği belirtiliyor. Akıllı saat üreticisinin ürün envanterinin ve sunucu ekipmanlarının ayrı olarak satılacağı söyleniyor. Bu iddialar iki taraf arasındaki görüşmeleri yakından izleyen kaynaklar tarafından da doğrulandı.

Pebble Time 2 ve Pebble Core Kickstarter destekçilerine de ulaştırılmayacak

Pebble Time 2 ve Core adını taşıyan ürünlerini Kickstarter üzerinden görücüye çıkarmıştı. Kitle fonlama kampanyalarıyla desteklenen bu ürünler de tamamen rafa kaldırıldı. Pebble’dan yapılan açıklamada Kickstarter destekçilerine paralarının iade edileceği belirtilirken, bu iptal kararı da Fitbit ve Pebble arasındaki anlaşmanın tamamlanmaya yakın olduğunu gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER