Eğlence

PC Game Pass oyunları GeForce Now’a geliyor

pc game pass geforce now

Nvidia, GeForce Now platformunda PC Game Pass ve Microsoft Mağaza’da bulunan oyunları sunmaya başlıyor. Game Pass aboneleri 24 Ağustos’tan itibaren Deathloop ve Grounded Microsoft oyunlarını ve No Man’s Sky ile Mount & Blade II: Bannerlord gibi üçüncü taraf oyunları GeForce Now üzerinden oynayabilecek.

PC Game Pass ve Microsoft Store oyunlarının tamamı GeForce Now’a gelecek olsa da, bu oyunların tamamına Nvidia’nın servisi üzerinden hemen erişmek mümkün olmayacak. Nvidia, Microsoft Store’u GeForce Now’a entegre etmek için gerekli çalışmaları yapsa da; Game Pass aboneliğiyle sunulan tüm oyunların serviste oynanabilmesi için hâlâ bazı ekstra adımlar atmak gerekiyor.

Bu da PC Game Pass abonelerinin veya bir Microsoft Mağaza oyunu satın alanların tüm kütüphanelerini GeForce Now’da görmeleri için biraz daha sabretmeleri gerektiği anlamına geliyor.

Microsoft’un PC’ye getirdiği ilk Xbox oyunları, geçtiğimiz mayıs ayı itibarıyla GeForce Now’da yerini almıştı. Yazılım devi ve Nvidia, Xbox PC oyunlarının 10 yıl boyunca GeForce Now’da oynanabilmesi için bir lisans anlaşması imzalamıştı. Microsoft bu hamleyle Activision Blizzard’ı satın almasına düzenleyici kurumlardan gelebilecek itirazları bertaraf etmeyi amaçlamıştı. Microsoft ve Nvidia arasındaki anlaşma, satın alma sürecinin tamamlanması durumunda Activision Blizzard oyunlarını da kapsayacak.

Microsoft, Activision Blizzard oyunlarını PC Game Pass’e eklemek için Ubisoft’tan izin almak zorunda kalabilir

Bulut oyun deneyiminin Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alma sürecinin tartışmalı bir parçası olduğu biliniyor. İngiltere Rekabet ve Piyasalar İdaresi, geçtiğimiz nisan ayında bu nedenle anlaşmayı veto etmişti. Microsoft da bu vetoyu aşmanın çözümünü Activision Blizzard oyunlarının bulut haklarını Ubisoft’a devretmekte bulmuştu. Avrupa Birliği dışında Activision Blizzard oyunlarının bulut hakları Ubisoft’un kontrolünde olacak. Microsoft’un da PC Game Pass ve Xbox Cloud Gaming’e ekleyeceği Activision Blizzard oyunları için Ubisoft’un onayını alması gerekecek.

İLGİLİ HABERLER