Teknoloji

Patreon, içerik üreticileri ve hayranlarını ücretsiz üyeliklerle mutlu edecek

patreon

Patreon, dijital içerik yaratıcılarına, takipçilerinden doğrudan finansal destek alabilecekleri bir platform oluşturma hedefiyle yoluna devam ediyor. Şimdi ise bu sefer, şirketin duvarlarını yıkan ve hayranların sevdikleri içerik yaratıcılarına hiçbir ücret ödemeden abone olmalarını sağlayan bir hamlesi var.

Patreon, içeriklerinin bir kısmını hayranlarına sunarak onları tatmin etmek isteyen yaratıcılar için ilk kez ücretsiz bir abonelik seçeneği sunuyor. Bu, diğer sosyal medya platformları TikTok ve Instagram gibi pay duvarları ve abonelik özellikleri eklerken, Patreon’un ücretsiz içeriklerine olan bu genişlemesi, bir gün ücretsiz kullanıcıların paralı hale geleceği beklentisiyle gerçekleşiyor.

Patreon, yaratıcıların sevdikleri yazıları, ses dosyalarını ve videoları hayranları tarafından doğrudan finanse edilebilecekleri bir mecra olarak kendini tanımlıyor. Diğer platformlarda olduğu gibi Substack’te de bulunan ücretsiz bir abonelik seçeneği, yaratıcıların kitlelerini genişletmelerine ve içeriğe ilgi duyan ancak henüz ödeme yapmaya hazır olmayan (veya yapamayan) kişileri çekmelerine yardımcı olabilir.

Patreon’da dijital ürünlerin satışı ve ücretsiz üyelikler

Ücretsiz bir seviyenin yanı sıra, yaratıcılar ayrıca videolar, podcast’ler veya diğer indirilebilir dosyalar gibi bir defaya mahsus dijital ürünler satabilecekler. Bu, yaratıcıların bir taraftan ders gibi içeriklerini satabilirken, diğer taraftan da diğer içeriklerini ücretsiz tutmalarını sağlar. Tüm bu işlemlerden Patreon’un alacağı pay ise yüzde 5.

Önceden Patreon, hayranlarına, sevdikleri podcast’leri, sanatçıları, yazarları veya videografıları desteklemek için tam bir abonelik almadan en az 1 dolar bağışta bulunma seçeneği sunuyordu. Ancak bu küçük bağışlar, herhangi bir ek abone avantajı getirmiyordu. Artık ücretsiz abonelik sunan yaratıcılar, daha sonra ücretli üyeliği de aktif hale getirebilirler. Eğer bir yaratıcı ücretli bir seviye eklerse, Patreon’un alacağı pay, Pro planıyla aynı olan %8 olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER