Teknoloji

Papa Francis: Yemek masasına telefonlarla oturmayın

papa-francis-040215

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, seleflerine kıyasla daha dünyevi konularla ilgili demeçler vermeye devam ediyor. Günümüzde pek çok kişinin yaptığı “sofraya telefonla oturma” eylemini eleştiren Papa Francis, aile birliği için masaya teknolojik dikkat dağıtıcılardan önemini ifade etti.

Geçtiğimiz hafta Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’ndaki vaazında aileden bahseden Papa Francis, sofraya tüm aile üyelerinin birlikte oturmasının önemine dikkat çekti. Katoliklerin lideri, sofraya oturulduğunda aile üyelerinin birbirleriyle göz teması kurmasının gerekli olduğunun da altını çizdi.

Papa Francis, “Asla aynı sofraya oturmayan veya oturduğunda da birbirleriyle göz teması kurmayan, akıllı telefon ya da televizyona bakan kişilere bir aile demek oldukça zor.” sözleriyle yemek masasında teknolojiye bakışını net biçimde ifade etmiş oldu.

Bu tarz tavsiyeler yıllardır farklı mecralar aracılığıyla veriliyor. Kimi zaman çeşitli reklamlarda bile “Sofraya telefonunuzla oturmayın” mesajı iletiliyor. Ancak bu tavsiyelerin ilk kez bir “vaaz” şeklinde insanlara ulaştırılması oldukça dikkat çekiyor. Akıllı telefonların evdeki diğer elektronik cihazlarla etkileşiminin giderek arttığı günümüzde Papa Francis’in tavsiyesine kulak vermek ise oldukça zor gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER