Teknoloji

Papa Francis Google Hangouts aracılığıyla çocuklarla sohbet edecek

papa-francis-040215

Google birkaç yıldır Hangouts’u kullanarak dünya liderlerini ve ünlüleri halkla buluşturuyor. Daha önce ünlü futbolcu David Beckham ve ABD Başkanı Barack Obama gibi isimlerin geçtiği yoldan yürüme sırası şimi de Papa Francis’e geldi. Papa Google Hangouts aracılığıyla Brezilya, Hindistan, İspanya ve ABD’deki engelli ve özel ihtiyaçları olan çocuklarla sohbet edecek. Francis bu sohbet esnasında Vatikan’da olacak. Sohbet 5 Şubat 2015’te Türkiye saatiyle 17:00’de başlayacak.

Papa Francis daha önce de teknolojiye olan ilgisini ve verdiği önemi ortaya koymuştu. Özellikle teknolojinin insanları bağlama özelliğine dikkat çeken Papa, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada ise interneti “Tanrı’nın bir lütfu” olarak tanımlamıştı.

İlk Google Hangouts seansını geçtiğimiz eylül ayında öğrencilerle gerçekleştiren Francis’in ikinci macerasını da eğitim kuruluşu Scholas organize ediyor. Çocukların yerel ve küresel toplulukların parçası olmasını amaçlayan Scholas’ın kuruluşunda Francis’in de katkısı olmuştu. Papa’nın çocuklarla sohbetini YouTube üzerinden izlemek de mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER