Teknoloji

Pangu yeni iPhone ve iPad’lerini jailbreak etmek isteyenlerin hizmetinde

ios-8-pangu-jailbreak-101114

Pangu geliştirme ekibi geliştirdikleri jailbreak aracının iOS 8 ve iOS 8.1 yüklü cihazları da desteklemeye başladığını, ayrıca Mac için eksiksiz destek sunulduğunu haber verdi. Güncelleme programın Windows versiyonu için yapılan, Cydia’nın otomatik yüklenmesini ve İngilizce dil desteğini içeren güncellemenin yaklaşık bir hafta sonrasında geldi.

Pangu’nun iOS 8 için jailbreak aracı aralarında iPhone, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 ve iPad mini 3 gibi yeni cihazların da bulunduğu, iOS 8.0 ve iOS 8.1 ile çalışan her cihazı destekliyor. Jailbreak yöntemi kullanıcıların tema, özelleştirme ve App Store dışındaki kaynaklardan uygulama yükleme gibi imkanları getiriyor. Pangu geliştirme ekibi kullanıcıların iPhone, iPad ve iPod touch cihazlarını jailbreak yapmadan önce yedeklemelerini tavsiye ediyor, ayrıca kablosuz bağlantı üzerinden güncellenen cihazların jailbreak işleminden önce yeniden kurulmasını tavsiye ediyor.

Cydia yöneticisi Jay “saurik” Freeman Twitter hesabı üzerinden geçtiği mesajda Pangu jailbreak aracının yeteri kadar kararlı olduğunu, Cydia’da uygulamaları bulunan geliştiricilerin uygulamalarını iOS 8 uyumlu olarak işaretleyebileceklerini kaydetti. iOS 8 ve Pangu jailbreak ile uyumlu Cydia uygulamalarının listesi de oluşmaya başladı. İlgilenen kullanıcıların daha fazla bilgi için bunlara göz atması yerinde olacaktır.

Pangu OS X ve Windows sistemler üzerinden untethered jailbreak olarak yüklenebiliyor, yani kullanıcılar jailbreak işlemini bir kez yaptıktan sonra bir daha aynı işlemi yapmaya ihtiyaç duymuyor.

İLGİLİ HABERLER