Teknoloji

Panasonic Viera WT600 HDMI 2.0 uyumluluğuna sahip ilk 4K TV

Panasonic yeni duyurulan HDMI 2.0 standardını da destekleyen 4K televizyonu Viera WT600’ün duyurusunu IFA 2013’te gerçekleştirdi.

panasonic-viera-wt600-050913HDMI 2.0 uyumluluğu sayesinde Panasonic’in bu televizyonu Blu-ray oynatıcı veya gelecek nesil oyun konsollarından 4K 60fps içeriği görüntüleme şansına sahip olacak. Bu da zamanı geldiğinde çok yüksek kaliteli içeriklerin Viera WT600 ile rahatlıkla izlenebileceği anlamına geliyor.

Panasonic bu ürünün duyurusuyla dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini vurguladı. Ancak diğer üreticilerin de HDMI 2.0 uyumluluğunu yakalaması çok uzun sürmeyecektir.

Viera WT600’de HTML5 tabanlı internet tarayıcısı, H.264 kod çözücü gibi araçlar da bulunuyor. Bu da USB veya SD karttaki 4K içeriklerin yanı sıra çevrim içi içeriklerin de bu televizyonda rahatlıkla izlenebileceğini gösteriyor. Ancak Ultra HD TV’de geleceğin 4K videolarının formatı diye nitelendirilen HEVC kod desteği henüz bulunmuyor. Ancak bu desteği gelecekte sunulacak bir yazılım güncellemesiyle kazandırmak zor olmayacaktır.

Panasonic Viera WT600’ün 65 inç, 3840 x 2160 çözünürlüklü paneli THX sertifikasına sahip, bu da 120fps 4K içerik oynatımına izin veriliyor olması anlamına geliyor. Sonuç olarak gayet güzel ve akıcı görüntülere imkan veren bu televizyon yerel karartma sayesinde siyahları yeteri kadar koyu, beyazları da parlak gösteriyor.

Dahili Wi-Fi bağlantısı sayesinde aynı ağ içindeki medya sunucularından DLNA ile içerik akışına izin veren Viera WT600’deki entegre kamera Skype üzerinden görüntülü görüşmeler yapmayı sağlıyor.

Viera WT600 tasarım açısından da etkileyici bir ürün sayılır. İnce çerçevesi ve minimalist ayağı dikkat çekiyor.

Yurt dışında ön siparişe sunulan Panasonic Viera WT600’ün ekim ayı ortalarında yaklaşık 6000 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkması bekleniyor.

İlgili >> Panasonic

İLGİLİ HABERLER