Teknoloji

Panasonic Toughpad FZ-B2 önemli ölçüde yenilendi

panasonic toughpad fz-b27 inç ekranlı, dayanıklı tablet Panasonic Toughpad FZ-B2, bundan yaklaşık iki yıl önce duyurulmuştu. Bu kadar uzun bir ara vermek, genelde o ürünün sonlandırılacağı ve yeni bir versiyonun yolda olduğu şeklinde yorumlanıyor. Ancak FZ-B2’den vazgeçmeyen Panasonic, tablet üzerinde “çarpıcı makyaj” şeklinde nitelediği bir yenileme gerçekleştirdi. Tablet görüntü itibarıyla iki yıl önce tanıtılan ilk versiyondan pek farklı gözükmese de, bileşenlerine bakıldığında “FZ-B3” şeklinde isimlendirilmesini sağlayacak yenilikler barındırdığı anlaşılıyor.

2014 model FZ-B2’de kullanılan Celeron N2930 işlemci, 2016 modelde yerini Intel Atom x5-Z8550 işlemciye bırakıyor. Söz konusu işlemcinin hızı 1.44 GHz ila 2.44 GHz arasında değişiyor. Intel Atom markasını emekliye ayırdığı için yeni Panasonic Toughpad FZ-B2 bu serideki işlemcilerden birini barındıran en son ürünler arasında yer alıyor. Yeni işlemci hız artışının yanı sıra daha uzun bir pil ömrü vadediliyor. Daha hızlı veri transferini mümkün kılan USB Type-C girişinin varlığı da yenilenen Toughpad FZ-B2’nin göze çarpan özellikleri arasında bulunuyor. Ancak hızlı şarj imkanı sağlayan USB Power Delivery standardı bu giriş tarafından desteklenmiyor.

Panasonic’in gerçekleştirdiği yenilikler sadece işlemcide ve USB girişinde sınırlı kalmıyor. Arka kamera çözünürlüğü 8 megapiksele çıkarken, ön kamera ile de Full HD video sohbet gerçekleştirilebiliyor. Kameranın çözünürlüğünün ise 2 megapiksel olduğu söyleniyor. Çift bant AC 8260 teknolojisinin varlığı sayesinde de Wi-Fi problem olmaktan çıkıyor. Kutusundan Android 6.0 işletim sistemiyle çıkan tablet, Android for Work yazılımını da barındırıyor.

Bütün bu güncellemelere rağmen, Panasonic Toughpad FZ-B2 dayanıklılığını korumayı başarıyor. 8 ila 16 saat arasında pil ömrü, değiştirilebilir pil, eldivenle kullanım gibi özelliklerin yanı sıra; tablete barkod ve akıllı kart okuyucusu ve 4G bağlantı seçeneği eklenebiliyor.

Haziran ayının sonunda satışa sunulacak yeni Panasonic Toughpad FZ-B2’nin İngiltere’deki fiyat etiketinde 664 pound yazacak.

İLGİLİ HABERLER