Teknoloji

Çeviri yapabilen Panasonic megafonu Tokyo Narita Havalimanı’nda test ediliyor

panasonic-megaphoneyaku-181115

Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Narita Havalimanı, oldukça ilginç bir cihazın testine ev sahipliği yapıyor. Söz konusu cihaz, kullanıcısının konuşmasını iki farklı dile çevirebiliyor. Panasonic’in bu sıra dışı megafonu “Megaphoneyaku” adını taşıyor. Cihazın ismindeki “Yaku” takısı, “çeviri” anlamına geliyor.

Geleneksel bir megafona benzeyen Panasonic megafonun üstünde bir phablet bulunuyor. Konuşmayı farklı dillere çevirme özelliği, phablet aracılığıyla sağlanıyor. Kullanıcılar megafona İngilizce, Çince ve Korece konuşabiliyor. Bu dillerden birinde yapılan konuşmalar, Panasonic megafon tarafından diğer iki dile çevriliyor.

Panasonic Megaphoneyaku’nun ortaya çıkışında ihtiyaçlar büyük önem taşıyor. 2014’te Narita Havalimanı’ndaki su baskını sırasında mahsur kalan yabancı yolcularla iletişim kurmakta yaşanan sıkıntılar, Panasonic Megaphoneyaku’nun doğuşuna vesile olmuş.

Panasonic Megaphoneyaku’nun gerçekleştirdiği çevirilerin ne kadar doğru olduğu konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak çeviri yüzde 100 doğru olmasa bile, Panasonic Megaphoneyaku havaalanı personelinin mesajlarının özünü iletmesine katkı sağlayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER