Teknoloji

Panasonic’ten 24x optik zum lensli dijital fotoğraf makinesi: Lumix FZ62

Panasonic’in Lumix FZ serisine kazandırdığı ürünlerden bir tanesi olan FZ62 yüksek optik zum, fotoğraf veya Full HD video kaydında manuel kontroller gibi özellikleri kullanıcılara sunuyor. 25 mm ultra geniş açılı LEICA DC VARIO-ELMARIT lens ile birlikte 24x optik zum imkanı sunan Lumix FZ62 Panasonic’in Siyah Kutu Nano Yüzey Kaplama teknolojisi sayesinde lens üzerindeki yansımalardan kaynaklanan hayalet ve parlama efektlerinin etkisini de mümkün olabildiğince aza indiriyor.

16.1 megapiksel yüksek hassasiyetli MOS sensöre sahip olan Panasonic Lumix FZ62 Venus Engine görüntü işlemcisinin de yardımıyla yüksek hızlı tepki ve yüksek ISO değerlerindeki çekimlerde de iyi bir görüntü kalitesi sunmayı başarıyor. Tam çözünürlüklte saniyede 10 karelik sürekli çekim modu ve Işık Hızı Otomatik Odaklama ile her anı yakalama imkanı sunan bu makine ayrıca 0.9 saniyelik hızlı başlama süresi sayesinde çekime hemen hazır hâle geliyor. FZ62 sahip olduğu Akıllı Otomatik (iA) mod sayesinde fotoğraf çekerken ayarlarla uğraşmak istemeyenlerin imdadına yetişiyor. Bu arada ileri seviye kullanıcılar için de manuel kontroller sunuluyr. P, A, S ve M modlarına ek olarak Yaratıcı Kontrol ve Fotoğraf Stili gibi seçenekler de fotoğraf ve video çekimlerinde kullanılabilmekte.Panasonic Lumix FZ62 AVCHD ve MP4 formatlarında 1920 x 1080 / 50i formatında Full HD video kaydı yapma yeteneğine sahip. 24x optik zum ve manuel kontroller de daha etkileyici videolar çekmek isteyenlere yardımcı oluyor. Power O.I.S. optik görüntü sabitleyici ve video kaydı sırasında kullanılabilen Aktif Mod ile birlikte en yüksek seviyede zum yapıldığında bile bulanıklık ve görüntü bozulmaları en aza indiriliyor.

Panasonic Lumix FZ62 eylül ayından itibaren 1169 TL’lik tavsiye edilen perakende satış fiyatıyla birlikte Türkiye’de piyasaya çıkmış olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER