Manşetler

ASUS ZenFone Zoom 3x optik zumlu kamerasıyla dikkat çekiyor

asus-zenfone-zoom-050115

ASUS ZenFone ailesinin yeni üyelerini CES 2015’te duyurdu. Bu yeni ürünlerden bir tanesi de optik zum barındıran ZenFone Zoom oldu.

ASUS ZenFone Zoom’da 5.5 inç Full HD IPS ekran bulunuyor. Böylelikle bu telefon Apple’ın iPhone 6 Plus’ına yakın bir ekran barındırıyor.

Adından da anlaşılacağı üzere, bu akıllı telefonun en önemli unsuru kamerası. Nokia Lumia 1020’nin arkasındakine benzer bir kamera tasarımına sahip ve büyük lensli bu kamera 3x optik zum özelliğini barındırıyor. Stabilizasyonun da yardımıyla toplam 12x zum yeteneği bu telefon sayesinde sunuluyor.

Arkadaki kamera 13 megapiksel çözünürlük desteğine sahipken öndeki selfie kamera da 5 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar çekmeye izin veriyor.

Kamerada yer alan optik görüntü sabitleme ve lazer otomatik odak gibi sistemler sayesinde keskin fotoğraflar ve titreşimden arındırılmış videolar çekmek mümkün oluyor. Nesneye 5 cm. yakından kaliteli makro fotoğraflar çekebilmek de birçok kullanıcıyı epey memnun edecektir. Profesyonel düzeyde fotoğraflar çekmek isteyenler için de elle ayarlama imkanı sağlayan Manuel Mod bulunuyor. Düşük Işık modu da karanlıkta yüzde 400’e kadar daha aydınlık çekimler yapma imkanı sağlıyor.

ASUS ZenFone Zoom’da New Zen UI kullanıcı arayüzü ve Android 5.0 Lollipop yüklü olarak geliyor.

ZenFone Zoom bu yılın ikinci yarısı içinde 399 dolarlık yurt dışı satış fiyatıyla piyasada olacak.

İLGİLİ HABERLER