EğlenceTeknoloji

Oyun Geliştiricileri Konferansı 2021 için yeni plan; tamamen dijital

gdc 2021

Game Developers Conference (GDC), ya da Türkçesiyle Oyun Geliştiricileri Konferansı, 2021 için başlangıçta tasarladığı karma bir yüz yüze-dijital etkinliğe ev sahipliği yapma şeklinde olan ve potansiyel olarak riskli planını değiştiriyor. Geçtiğimiz perşembe günü yapılan bir duyuruya göre, GDC 2021 tamamen dijital olacak ve üç ayrı etkinliğe bölünecek. Etkinliğin bu yeni hâliyle ağı, oyun vitrinlerini, eğitici atölyeleri ve panelleri daha güvenli ve iyi bir şekilde barındıracağı düşünülüyor.

Etkinlik serisi, 4 ve 5 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek geliştiricilere yönelik sanal atölye çalışmaları ve eğitimlerden oluşan GDC Masterclass ile başlayacak. Halka açık ve ücretsiz olarak katılabilecek olan GDC Showcase, ağ oluşturma ve “yeni bir içerik ve format dizisi” ile dersler içeren 15-19 Mart tarihleri arasında yayınlanacak. Son olarak GDC 2021, 19 Temmuz haftasında iş ve eğitim odaklı bir etkinlik olarak gerçekleşecek. Bağımsız Oyunlar Festivali (IGF) de 21 Temmuz’da, o hafta içinde gerçekleşecek.

Geçen yılki GDC yaz aylarına geri çekilmiş, dijital olarak düzenlenmiş ve GDC Summer olarak yeniden adlandırılmıştı. 2021’de olayları dijital tutmak, konferansın potansiyel bir COVID-19 süper yayıcı etkinliği haline gelmemesini sağlayacak. Ne var ki, aynı endişe bu yılki Mobil Dünya Kongresi’nin yüz yüze bir kongre olarak ilerlemesini engellemeyecek.

Dijitale geçmenin bir başka yararı da GDC 2021’i çok daha erişilebilir hâle getirmesi olacak. Geçmiş yıllarda GDC’ye katılmak, bazı bağımsız geliştiriciler için San Francisco’da bir hafta kalmanın maliyetini eklemeden önce bile çok pahalıydı. Dijital bir etkinlik, daha fazla insanın seyahat masrafı olmadan katılmasına izin verecektir.

İLGİLİ HABERLER