Teknoloji

GSMA MWC 2021’de 50 bin kişiyi ağırlamayı planlıyor

mwc 2017 2021

Koronavirüs salgını patlak vermeden önce gerçekleştirilen son büyük küresel teknoloji etkinliği CES 2020 olmuştu. Şubat ayıyla birlikte salgının yayılması, Barselona’da düzenlenecek 2020 Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC 2020) iptaline neden olmuştu. MWC 2021 konusunda ise umutlar hâlâ canlı görünüyor.

Normal şartlar altında şubat ayının sonunda yapılması planlanan etkinlik, haziran ayına kaydırılmıştı. Mobile World Live sitesinin haberine göre; MWC’nin düzenleyicisi GSM Association’ın CEO’su, fiziksel katılımın olduğu etkinlikler düzenleme konusunda hâlâ iyimser görünüyor. John Hoffman düzenledikleri etkinliklerin insanlara bir nebze de olsa ümit verebileceğini ve normale dönüş başlangıcı olabileceğini dile getirdi.

MWC denince herkesin aklına Barselona’da düzenlenen etkinlik geliyor. Ancak GSMA bir de yaz aylarında Çin’in Şanghay şehrinde MWC etkinliği gerçekleştiriyor. Barselona’daki etkinliği haziran ayına kaydıran GSMA, Şanghay ayağını ise önümüzdeki hafta başlatacak.

Çin’de kapsamlı testler ve aşılamayla ülke büyük ölçüde normale dönmüş durumda. Hoffman, Çin’in bir tür “balon” ortamına dönüştüğünü ve kısıtlamalar sayesinde salgından korunduğunu belirtti. MWC Şanghay’da 20 bin kişinin ağırlanması planlanıyor. Etkinliğin 2019’daki katılımcı sayısı 60 bin civarındaydı.

Barselona içinse daha farklı bir prosedür uygulanacak. Etkinliğe katılacakların 72 saat içinde alınmış bir negatif COVID-19 testi sonucu beyan etmesi gerekiyor. Etkinlik alanında da COVID-19 testleri yapılacak. Kayıt süreciyse insan teması olmadan tamalanabilecek.

Normal şartlar altında 100 bini aşkın kişinin katıldığı MWC Barselona’ya bu yıl 50 bin kişi kabul edilecek. Mevcut aşılama sürecinin, virüsün mutant varyantlarının ve seyahat kısıtlamalarının MWC 2021 ile ilgili son kararda etkili olacağını tahmin etmek ise pek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER