Teknoloji

Ovie Smarterware: Amazon Alexa destekli akıllı saklama kabı

ovie smarterwareİçinde yaşadığımız dünya her geçen gün biraz daha “bağlı” hâle geliyor. Kickstarter üzerinden destek arayan Ovie Smarterware isimli akıllı saklama kabı, bu durumun en somut örneği olarak göze çarpıyor.

Amazon Alexa ile entegre biçimde çalışan Smarterware, Ovie tarafından yemeklerin bozulmasını engelleyecek bir yemek depolama sistemi olarak tanımlanıyor. Sistemin kalbinde SmartTag olarak adlandırılan bir akıllı etiket bulunuyor. Saklama kabının içine yerleştirilen bu akıllı etiket aktif hâle getirildiğinde mobil uygulama veya Alexa üzerinden kabın içindeki gıdanın durumunu kontrol etmeyi mümkün kılıyor. Mutfaktaki SmartTag etiketli saklama kaplarının birbirleriyle iletişim kurabilmesi için de duvara internete bağlanabilen ayrı bir merkez yerleştirmek gerekiyor.

Ovie’den yapılan açıklamada, sistemin Google Home ile uyumlu biçimde kullanıma sunulmasının planlandığı belirtildi. SmartTag etiketlerinin pil ömrünün ise 12 ila 18 ay olacağı ifade edildi. Yemeklerin bozulma süresini belirlemek için bir veri tabanından yararlanan sistem, SmartTag ile eşleştirilen gıda maddesi için bozulma süresi yaklaştığında geri sayıma başlayacak. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde etiketle eşleştirdikleri gıda maddesi için belirlenen bozulma süresini değiştirebilecek.

Yemek tazeliğini koruduğu sürece etiketin etrafındaki halka yeşil renkle aydınlatılıyor. Belirlenen tazelik süresinin yarısı boyunca ışığın rengi değişmiyor. Sürenin ikinci yarısına geçildiğinde ise halkanın rengi sararmaya başlıyor. Bu da gıda maddesinin yenmesinin veya pişirilmesinin zamanının geldiğini gösteriyor. Halkanın rengi kırmızıya dönüştüğünde ise yemeğin atılması gerektiği anlaşılıyor.

Ovie Smarterware sisteminin sevkiyatına 2019’un şubat ayı itibarıyla başlanması planlıyor. Ovie proje için 1 ayda 40 bin dolar destek toplamayı amaçlıyor. 29 gün sonra tamamlanacak Kickstarter kampanyasında şimdiye kadar 17 bin 123 dolar toplanmış durumda. 60 dolarlık paketi alanlara 3 adet Ovie SmartTag, 3 adet Evrensel Konvektör ve bir adet Ovie Hub armağan edilecek.

İLGİLİ HABERLER