Teknoloji

OS X’e özel başlatıcı aracı QuickSilver on yıl sonra beta sürecinden çıktı

OS X’e özel uygulama başlatma aracı Quicksilver nihayet beta sürecinden çıktı. İlk gösterimini yaptığı zamandan bu yana neredeyse on yıl geçen ve bu zaman zarfı boyunca hep beta etiketi taşıyan uygulamanın 1.0.0 numaralı final sürümü nihayet yayınlandı. OS X 10.6, 10.7 ve 10.8 yüklü sistemler için ücretsiz sunulan bu uygulama açık kaynak kodlu olmasıyla dikkat çekiyor. Nicholas Jitkoff adlı bir yazılımcının temellerini attığı bu başlatma uygulaması uzun bir zaman boyunca beta sürecinde kalsa da, destekçilerini kaybetmemişe benziyor.

quicksilver-mac-260313

Yeni sürümde Retina ekran desteğine hazırlık yönünde bazı adımlar görülüyor. Bunun yanı sıra Kataloga Ekle şeklinde yeni bir bölüm yer alırken alternatif arama yapmayı sağlayan eş anlamlı sözcükler için de destek sunuluyor. Bunun yanı sıra uzun bir küçük çaplı değişiklikler listesi de yer alıyor.

Quicksilver uygulaması yardımıyla OS X’in dahili Spotlight arama işlevinin sunduğu imkanları daha da genişletebilirsiniz. Dosya ve uygulamaları açmayı sağlayan bu uygulama aynı zamanda birden fazla hareketi “trigger” olarak adlandırılan klavye kısayollarını kullanarak gerçekleştirmeyi sağlıyor. İlgilenen Mac kullanıcıları aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip ederek bu ücretsiz uygulamayı sistemlerine indirebilirler.

İlgili >> QuickSilver İndir, QuickSilver Blog, QuickSilver Sürüm Notları

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER