Teknoloji

Orijinal Google Phone gün ışığına çıktı

Google ve Oracle arasındaki dava, Google’a dair bilinmeyenleri açığa çıkartmak konusunda fazlasıyla etkili olmuşa benziyor. Google, dünkü duruşmada Android işletim sistemine sahip ilk cihaz olarak piyasaya sürmeyi planladığı Google Phone’a dair bilgileri de paylaştı. Telefona dair görüntülerde ve bilgilerde, Oracle’ın Google’ı izinsiz kullanmakla suçladığı Java patentlerinin izine sıklıkla rastlamak mümkün. Söz konusu belgelerde, Google’ın cihazı gerçekleştirmek amacı ile mobil operatörler ile işbirliğine gitmeyi planladığı da görülüyor.

Şirketin, Android işletim sistemli Google Phone için ”düşük maliyet, yüksek data kullanımı gerçekleştiren kullanıcı” formülünü hedeflediği de söz konusu belgelerde görülüyor. Google’ın Android ile bunu bir şekilde gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Ancak, Android işletim sisteminin kullanıldığı cihaz sayısının çokluğuna paralel olarak kullanıcı davranışlarında da geniş bir yelpazenin varlığından söz etmek mümkün hale geliyor.

Google Phone’un prototip tasarımında cihazın tamamen dokunmatik olarak planlanmadığı görülüyor. En az bir çift tuşa daima ihtiyaç olacağını düşünen Google, tasarımı da bu yönde gerçekleştirmiş. Cihazda olması planlanan bazı teknik özellikler de dosyada yer alıyor. ARMv9 işlemci, 2 megapiksel kamera, 64 GB RAM ve ROM bu özelliklerden bazıları. 3G ve Wi-Fi da cihazda bulunması planlanan özellikler arasında imiş.

İlgili – Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER