Teknoloji

Oppo yeni bir cihaz tanıtmaya hazırlanıyor, ama bu bir telefon olmayacak

oppo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo’nun yöneticilerinden biri şirketin gelecek hafta içinde yeni bir cihaz tanıtacağını açıkladı. Üstelik bu cihaz bir telefon olmayacak.

Ne yazık ki, elimizde bundan daha fazla detay bulunuyor. Bu cihaz bir akıllı saat de olabilir, bir akıllı hoparlör de olabilir. Hatta kardeş şirket OnePlus’ın çıkardığı gibi bir TV de olabilir.

Oppo, 10 Aralık Salı günü yerel saatle sabah 09.30’da Çin’in Shenzhen şehrinde “yenilikçilik günü” etkinliği düzenliyor. Etkinlik Türkiye saatiyle sabaha karşı 4.30’da başlayacak. Cihaz da bu etkinlikte tantılacak.

Bir süredir sızıntılarını gördüğümüz Oppo Reno 3 Pro 5G modelinin eli kulağında, bunu biliyoruz. Bu cihaz da gelecek hafta içinde tanıtılabilir. Söz konusu akıllı telefonun entegre 5G desteğine sahip yeni Qualcomm Snapdragon 765G platformunda çalışması bekleniyor. “G” takısı da yüksek oyun performansı için özelleştirilmiş işlemcinin kullanılacağını gösteriyor.

Reno 3 Pro 5G’nin diğer 5G cihazlarına nazaran aşırı derecede ince olmasını bekliyoruz. 6.5 inç ekran ve 7.7 milimetre kalınlıklı gövde beklenen başlıca özellikler arasında bulunuyor.

Aynı zamanda Oppo’nun şubat ayında düzenlenecek 2020 Mobil Dünya Kongresi’nde mevcut Oppo Reno 5G modelinin yerini alacak bir amiral gemisi 5G telefonu çıkarmasını bekliyoruz. Bu telefon da Qualcomm’un yeni amiral gemisi akıllı telefon işlemci platformu Snapdragon 865 ile çalışacak.

Ne var ki, Snapdragon 865’te entegre 5G modem yok, bunun yerine ayrı bir 5G modem, yani X55 kullanılacak. Bu sayede üreticiler en son donanımlarında 4G desteğini de sunmayı sürdürecekler.

İLGİLİ HABERLER