Teknoloji

Oppo Watch 4 Pro ve Watch SE ile akıllı saat seçeneklerini artırıyor

oppo watch 4 pro

Oppo bugün katlanabilir ekranlı Find N3 Flip dışında başka ürünleri de gözler önüne çıkardı. Çinli üretici akıllı saat portföyüne iki yeni üye ekledi. Bu yeni üyeler Oppo Watch 4 Pro ve Watch SE oldu.

Oppo Watch 4 Pro

Oppo Watch 4 Pro, tasarımı itibarıyla Watch 3 Pro’dan fazla uzaklaşmıyor. Ancak hem dışında hem de içinde bazı iyileştirmeler söz konusu. Öncelikle ana materyal tarafında alüminyumun yerini paslanmaz çelik alıyor. Bu saati daha dayanıklı hâle getirse de, ağırlığı biraz artırıyor. 37.5 gram olan ağırlık 52.3 grama çıkıyor.

Paslanmaz çelikin fırçalı kaplaması, saatin kurma koluyla bir kontrast oluşturuyor. Saat gövdesinin deriye temas eden bölümünün seramikle kaplanması ise hem dayanıklılığı artırıyor hem de cilt problemlerinin önüne geçiyor. 1.91 inç büyüklüğündeki kavisli LPTO AMOLED ekranın çözünürlüğü 396 x 379 piksel.

oppo watch 4 pro

Saat için biri siyah kasalı ve kauçuk kayışlı, diğeri ise şampanya rengi kasalı ve deri kayışlı iki farklı versiyon sunuluyor. Gelişmiş bir sensör setine sahip olan Oppo Watch 4 Pro, 7 hayati yaşam sinyalini takip ederek 60 saniye içinde kullanıcının sağlık durumu hakkında bir değerlendirme yapabiliyor. Bu testte EKG, kalp atış hızı, kan damarı yaşı, stres seviyesi ve uyku gibi ölçümler yapılıyor. Saat ile kan damarlarının esnekliğini ölçmek, ritim bozukluklarını ve horlamayı takip etmek mümkün oluyor.

oppo watch 4 pro

Kandaki şeker seviyesini de sürekli olarak ölçebilen Oppo Watch 4 Pro, anormal değişikliklerin tespitinde kullanıcıları uyarıyor. Deri sıcaklığını da ölçebilen akıllı saatin kalbinde Snapdragon W5+ işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanı eşlik ediyor.

570 mAh kapasiteli pile sahip akıllı saat, suyun altında 5 ATM basınca kadar çalışabiliyor. Hızlı şarj desteği sayesinde 10 dakikalık bir şarj, saatin tüm günü geçirmesi için yeterli oluyor. Çin’de 2300 yuandan (8516 TL) başlayan fiyatlarla ön siparişe çıkan Oppo Watch 4 Pro, 8 Eylül itibarıyla raflardaki yerini alacak.

Oppo Watch SE

Oppo Watch SE ise en üst teknoloji sensörlere veya paslanmaz çelik kasaya ihtiyaç duymayanlara yönelik daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak değerlendirilebilir. Akıllı saatte 1.75 inç büyüklüğünde 430 x 372 piksel çözünürlüklü düz bir AMOLED ekran bulunuyor.

Saatin kalbinde Snapdragon Wear 4100 işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 1 GB RAM ve 8 GB depolama alanı eşlik ediyor. Tartıda 31 gram çeken Oppo Watch SE, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 400 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil saatin 3 gün çalışması için yeterli oluyor. 10 dakika şarjla bir gün pil ömrü sunan Watch SE’nin tam şarjı için 1 saate ihtiyaç duyuluyor.

Kalp atış hızını takip edebilen ve ritim bozukluklarını tespit edebilen saat, kandaki oksijen seviyesini ölçebiliyor. Oppo Watch SE, suyun altında 5 ATM basınca kadar çalışabiliyor.

Siyah, mor ve kahverengi renk seçenekleri bulunan Oppo Watch SE, Çin’de 1000 yuandan (3702 TL) başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER