Manşetler

Oppo Reno 7 4G çok yakında Türkiye’ye geliyor

oppo reno 7 4g

Birkaç aydır Türkiye piyasasına yeni akıllı telefon sürme konusunda sessiz olan Oppo, orta üst segment bir modelle bu sessizliğini bozmaya hazırlanıyor. Oppo’nun geçen yılın sonlarına doğru tanıtımını yaptığı Reno 7 serisi içinde olan 4G özellikli Oppo Reno 7 4G şirketin Türkiye web sitesinde özellikleri ile birlikte listelenmeye başladı. Bunu, piyasaya çıkışın yakın olduğu şeklinde değerlendirebiliriz.

Türkiye’de henüz 5G şebekeleri etkin olmadığı için Oppo, bu serinin Reno 7 4G modelini getirmeyi tercih ediyor. Bu akıllı telefon özellikleri itibarıyla orta segmentin biraz daha üst tarafa doğru kayan bölümünde bulunabilir. Düz kenarları ve arka panelli tasarımıyla bir hayli şık görünüyor. 6.43 inç AMOLED ekranı 1080 x 2400 piksel çözünürlük, 90 Hz yenileme hızı, 800 nit maksimum parlaklık gibi dikkat çekici özelliklere sahip. AMOLED ekranın kullanılması sayesinde ekran içi optik parmak izi sensörü de mümkün hâle geliyor.

Reno 7, 4G özellikli Snapdragon 680 işlemciyle gelecek. Türkiye’de satılacak model 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya sahip olacak. microSD kart yuvası ile depolama alanı daha da artırılabiliyor. 4500 mAh kapasiteli pil 33W hızlı şarj desteği barındırıyor.

Oppo Reno 7 4G kamera özellikleri

Kamera tarafına baktığımızda ise, arkada üç tane kamera var. 64 megapiksel ana kamera, f/1.7 diyafram özelliği sayesinde düşük ışıkta fena işler çıkarmayacaktır. Çoğu akıllı telefonda görmeye alıştığımız ultra geniş açılı kamera ise yok. 2 megapiksel çözünürlüklü mikroskop kamera tercih edilmiş ki, bununla, daha önce Realme GT 2 Pro modelinde gördüğümüz gibi etkileyici işler ortaya konabilir. 2 megapiksel derinlik kamerası da üçüncü birim olarak şık görünümlü arka kamera modülünde bulunuyor.  Önde ise 32 megapiksel, f/2.4 selfie kamerası var. Hem ön hem de arka kameralar en fazla 1080p video kaydı yapabiliyor. Video kaydı sırasında elektronik görüntü sabitlemeden yararlanılabiliyor.

Oppo Reno 7 4G Android 12 ile yüklü olarak gelecek ve bunun üstünde ColorOS 12 kullanıcı arayüzü çalışacak. Telefonda 3.5mm kulaklık jakı da bulunuyor. Ayrıca Bluetooth 5.1, 802.11ac Wi-Fi gibi kablosuz bağlantı özellikleri var.

Oppo Reno 7 4G Türkiye fiyatı henüz kesinleşmedi. Ancak telefon web sitesinde listelenmeye başladığına göre, yakın zamanda Oppo Türkiye tarafından resmi duyurusu yapılacaktır diye düşünüyoruz. O zaman telefon hakkındaki tüm detayları, fiyat bilgisiyle birlikte aktaracağız.

Bu arada Oppo Reno 7 serisinin ilk modeli Türkiye’de satışa sunulmaya hazırlanırken, Oppo geçtiğimiz günlerde Reno 8 serisinin küresel duyurusunu da yaptı. Bu serinin ise yıl sonuna doğru Türkiye’ye gelmesini bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER