Teknoloji

Türkiye’de görmeyi beklediğimiz Oppo Reno 5 4G ön inceleme videsunda

oppo reno 5 4g

Oppo dün 5G destekli Reno 5 Pro Plus modelinin duyurusunu gerçekleştirmişti. Bu modelin orta segment Reno 5 ailesinin en son üyesi olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü Reno 5 4G gibi, küresel pazarlara gelecek ve muhtemelen birkaç ay içinde Türkiye’de de göreceğimiz bir versiyon bulunuyor. Bu ayın başlarında detayları ortaya çıkan Android şimdi de bir YouTube videosunda görüntülendi.

Endonezyalı bir YouTube kanalı Oppo Reno 5 4G ön inceleme videosuyla önümüzdeki ilkbaharda muhtemelen Türkiye’de de göreceğimiz bu telefonla ilgili önemli noktaları sergiliyor.

Bu arada bir başka kaynak ise telefonun teknik özelliklerini bir nevi doğruluyor. Reno 5 4G modelinde Snapdragon 720G işlemci çalışacak. Telefonda 6.4 inç, Full HD+ 90 Hz AMOLED dokunmatik ekran ve ekran içi parmak izi okuyucu bulunacak. Arkadaki dörtlü kamera sistemi ise 64 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel geniş açı kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro lens barındırıyor. Önde ise ekranın sol üst köşesine yerleştirilmiş delikte 44 megapiksel selfie kamerası yer alacak. 8 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, 4310 mAh kapasiteli ve 50W hızlı şarj destekli pil de listelenen diğer başlıca özellikler arasında bulunuyor.

Oppo Reno 5 4G modelinde Android 11 ve onun üzerinde ColorOS 11.1 sürümü çalışıyor. Telefonun siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor. Telefonun resmi duyurusunun ne zaman yapılacağı ise henüz belli değil. Ancak sızıntılar arttığına göre resmi duyuruya da fazla zaman kalmamıştır.

İLGİLİ HABERLER