Teknoloji

Oppo Reno 3 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

oppo reno 3

Oppo Reno 3 serisiyle ilgili bilgiler bir süredir resmi olarak paylaşılıyordu. Geçtiğimiz ay ColorOS 7 adını taşıyan yeni kullanıcı arayüzünü tanıtan şirket, Reno 3 serisini aralık ayında gözler önüne çıkaracağını duyurmuştu. Beklenen somut tarih de resmen açıklandı.

Oppo’dan yapılan açıklamaya göre, Reno 3 serisi 26 Aralık’ta Çin’in Hangzhou şehrinde düzenlenecek etkinlikte resmen gözler önüne çıkacak. Reno 3 serisinde standart modelin yanı sıra Reno 3 Pro ve Reno 3 Pro 5G seçeneklerinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Standart Oppo Reno 3’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 730 işlemcinin bulunması bekleniyor. Reno 3 Pro ve Reno 3 Pro 5G’de ise Snapdragon 765G işlemcinin yer alacağı biliniyor.

Oppo’dan şimdiye kadar Reno 3 serisinin teknik özellikleri konusunda resmi bir bilgi verilmiş değil. Ancak TENAA belgeleri sayesinde Reno 3 ve Reno 3 Pro 5G’nin bileşenleri hakkında bir fikir edinmek mümkün oluyor.

Oppo Reno 3 serisinde dört arka kamera sunulacak

Buna göre Oppo Reno 3’te 6.4 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü bir AMOLED ekran bulunacak. Bu ekranın üstündeki çentik ise 16 megapiksellik ön kameraya ev sahipliği yapacak. Arka tarafta ise dört kameralı bir sistem yer alıyor. 48 megapiksel çözünürlüklü sensörün ana kamera görevini üstlendiği sistemi 8, 2 ve 2 megapiksel çözünürlüklü dört kamera tamamlıyor.

Reno 3 Pro 5G’de ise 6.5 inç, Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekran yer alacak. Telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 765G işlemciye ise 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği belirtiliyor. Telefonun önünde 32 megapiksellik bir kameranın yer alacağı, arkada ise yine dört kameralı bir sistemin bulunacağı söyleniyor. Bu sistemde 48 megapiksel çözünürlüklü ana sensörü 13 megapiksellik telefoto lensin, 8 megapiksellik ultra geniş açılı sensörün ve 2 megapiksellik derinlik sensörün tamamlayacağı konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER