Teknoloji

OPPO R7s orta segment Android telefon özelliklerini 4 GB RAM ile sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oppo-r7s-191015-1

3 GB RAM barındıran akıllı telefonları görmeye başladığımız günler daha dün gibiyken, şimdi 4 GB RAM’i yavaş yavaş daha fazla Android telefonda görüyoruz. Hatta orta segment Android telefonlarda bile 4 GB RAM’i sıklıkla görmeye başlıyoruz. En azından OPPO’nun en son akıllı telefonu OPPO R7s’in bu tanımlamaya uygun düşen bir akıllı telefon olarak değerlendirilebilir.

OPPO R7 ve OPPO R7 Plus modellerinin arasına konumlandırılan bu telefon, orta segment Android telefonlarda gördüğümüz teknik özelliklerin yanına bir de 4 GB RAM’i ekleyerek geliyor.

Donanım bakımından OPPO R7s’in en fazla beğeni kazanacak bir diğer noktası da 5.5 inç Full HD ekran olacaktır. Böylelikle ekran boyutu ve çözünürlük bakımından bir denge tutturulmuş oluyor. 64-bit sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 615 işlemci de 4 GB RAM’e eşlik ediyor ve OPPO R7s’in segmentindeki diğer telefonlara nazaran biraz daha güçlü bir performans sergilemesine yardımcı oluyor.

OPPO R7s’in özel bazı nitelikleri de mevcut. VOOC adlı hızlı şarj özelliği sayesinde 3070 mAh kapasiteli pili sadece 5 dakika şarj ederek 2 saate kadar varan görüşme sürelerine erişmek mümkün oluyor. OPPO beş kademeli güç koruma sistemi sayesinde hızlı şarjın yol açabileceği aşırı ısınma veya patlama gibi sorunların da önüne geçmeyi amaçlıyor. Buna ek olarak hem akıllı telefona hem de VOOC şarj aletine eklenen voltaj testçisi sayesinde voltaj seviyesini her daim gözlemek mümkün olabiliyor.

oppo-r7s-191015-2

OPPO akıllı telefonu içerideki yerden tasarruf etmek amacıyla SIM ve microSD kart yuvalarını tek bir yerde buluşturuyor. Buraya bir SIM kart ve bir bellek kartı veya aynı anda iki adet SIM kartı yerleştirebilirsiniz. İki SIM kartı yerleştirilmesi durumunda bunlardan bir tanesinin nanoSIM, diğerinin ise microSIM kart olması gerekiyor.

 

Tasarıma geldiğimizde, OPPO R7s’in OPPO R7 ile aynı görünüme sahip olduğunu görüyoruz. Ayrıca iPhone’ların tasarımından da bazı izler bulunuyor, sadece yivlenmiş kenarları bunun dışında tutabiliriz. 2.5D ark tasarımı da OPPO’nun ekranın kenarlarına doğru kavislenen camla kullanıcıların elini rahat ettirmeye çalıştığını gösteriyor.

oppo-r7s-191015-3

OPPO R7s’in fiyatı belirlenmedi, ancak OPPO R7 ile OPPO R7 Plus’ın arasında, 400 ile 480 dolar aralığında konumlandırılmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER