Teknoloji

Yeni sızıntı Oppo Find X7 serisinin önemli özelliklerini bir kez daha gözler önüne seriyor

oppo find x7

Oppo Find X7 serisi hakkındaki haberler çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Seride Find X7, Find X7 Ultra ve uydu iletişimi destekli Find X7 Ultra Satellite Communication olmak üzere üç modelin bulunması bekleniyor. Oppo’nun seride “Pro” versiyonuna yer vermeyeceği kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Weibo’da yapılan bir paylaşım, Find X7 serisinin özelliklerini gözler önüne seriyor.

Find X7’nin kalbinde geçmiş sızıntıların da gösterdiği gibi MediaTek Dimensity 9300 işlemcinin bulunuyor. Ultra modeller ise Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle gelecek. Bu işlemcilere LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 depolama çözümleri eşlik edecek.

Find X7’de 6.78 inç büyüklüğünde 1.5K çözünürlüklü bir ekran kullanıcıları karşılayacak. Ultra modeller ise 2K çözünürlüklü 6.82 inç ekranla gelecek. Üç telefonda da kavisli kenarlara sahip BOE 8T OLED paneller tercih edilirken, 120 Hz yenileme hızı da ekran özellikleri arasında sayılıyor.

Oppo Find X7’nin üçlü kamera sisteminde ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony LYT-808 sensör üstlenecek. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip bu sensörü 50 megapiksel Samsung JN1 ultra geniş açılı sensör ve 3x yakınlaştırma destekli 64 megapiksel Omnivision OV64B telefoto kamera tamamlayacak.

Find X7 Ultra ve Satellite Communication versiyonları ise 50 megapiksel Sony LYT-900 sensörü ana kamera olarak kullanacak. 50 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera ve 50 megapiksel çözünürlüklü iki telefoto kamera da sistemi tamamlayacak. Telefoto kameralardan biri 3x diğeri ise 6x optik yakınlaştırma yapabiliyor.

Oppo Find X7 serisinin tüm üyeleri 5000 mAh pille gelecek

Find X7 serisinin tüm üyeleri 100W hızlı şarj destekli 5000 mAh pile sahip. Ultra modellerde 50W kablosuz şarj desteği de sunuluyor. Tüm telefonlar kutularından ColorOS 14 yüklü şekilde çıkacak. Oppo Find X7 Ultra ve Satellite Communication modelleri arasında uydu iletişimi desteği dışında bir fark bulunmayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER