Teknoloji

Oppo Find X7 ve Find X7 Ultra için rezervasyonlar açıldı

oppo find x7

Hakkındaki haberler bir süredir artışa geçen Oppo Find X7 ve Find X7 Ultra sonunda Çinli üreticinin internet sitesinde boy gösterdi. Şirket, akıllı telefonları için rezervasyonları almaya başladı. Bu noktada telefonların satışlarının 8 Ocak’ta resmen başlayacağını belirtmekte fayda var.

Rezervasyon sayfası sayesinde Find X7 ve Find X7 Ultra’yı tüm açılardan ve farklı renk seçenekleriyle görmek mümkün oluyor. Teknik özellikler henüz belirsizliğini korusa da; Find X7’nin 12 ve 16 GB RAM, depolama alanı seçeneklerinin ise 256 GB, 512 GB ve 1 TB olduğu şimdiden biliniyor.

Find X7’nin renk seçenekleri Dumanlı Mor, Yıldızlı Gök Siyahı, Deniz ve Gök, Çöl Gümüşü Ay adını taşıyor. Son iki renk seçeneğinde yarı cam yarı suni deri arka panel bulunuyor. İlk iki renk seçeneğinde ise tamamen cam arka paneller bulunuyor.

Find X7 Ultra’da ise RAM seçenekleri 12 ve 16 GB, depolama alanı seçenekleri ise 256 ve 512 GB olarak sıralanıyor. Find X7’de sunulan 1 TB depolama alanı seçeneğinin Ultra versiyonda bulunmamasının ilginç olduğu söylenebilir. Ultra ise Deniz ve Gök, Çöl Gümüşü Ay ve Çam Gölgesi adını taşıyan renk seçenekleriyle gelecek.

  • oppo find x7 ultra

Her iki akıllı telefonda da OnePlus’ın telefonlarından alışık olduğumuz “alert slider” (bildirim kızağı) bulunuyor. İki tarafa doğru kavis yapan ekranın ortasındaki yuvarlak delik ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Find X7 ve Find X7 Ultra arasındaki ana farklar kameralardan kaynaklanıyor. Find X7 Ultra, dünyanın iki adet periskop zum kamerası bulunan ilk telefonu olacak. Bunlardan biri geniş açılı, diğeri ise ultra geniş açılı olacak. Find X7’de ise üç arka kamera mevcut ve bunlardan biri periskop kamera. Kamera modülünün temel tasarımı Find X7 Ultra ile büyük ölçüde aynı.

Oppo Find X7 serisi 5000 mAh pille gelecek

Oppo Find X7’nin ekran büyüklüğü 6.78 inç olacak ve bu ekran 2780 x 1264 piksel çözünürlük sunacak. Find X7 Ultra ise 3168 x 1440 piksel çözünürlüklü 6.82 inç ekranla gelecek. İki telefon da 100W kablolu şarj destekli 5000 mAh kapasiteli pil taşırken, Ultra’da 50W kablosuz şarj desteği de sunulacak. Oppo her iki telefonda da uydu iletişimi desteği sunacak.

Oppo Find X7 Ultra’nın kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci olacak. Find X7 ise MediaTek’in Dimensity 9300 işlemcisiyle gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER