Teknoloji

Oppo Find X6 Pro kamera performansıyla DxOMark listesinin zirvesine yerleşti

Oppo Find X6 Pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo Find X6 Pro‘yu tanıttığında telefonunun piyasadaki en iyi mobil kameraya sahip olduğunu iddia etmişti. Çinli üreticinin bu iddiası, akıllı telefonların kameralarını mercek altına alan DxOMark tarafından da destekleniyor.

Find X6 Pro, DxOMark’ın gerçekleştirdiği kamera testinden 153 puan alarak tüm zamanları kapsayan listede zirveye yerleşmeyi başardı. Akıllı telefon, testten 152 puan alan Honor Magic 5 Pro’yu kılpayı da olsa geride bıraktı. Listenin üçüncü sırasında 150 puan ile Huawei Mate 50 Pro yer alıyor.

Find X6 Pro’nun arkasında üç büyük kamera sensörü yer alıyor. Tüm odak mesafelerinde olağanüstü detay vadeden telefon ile karanlık ortamlarda gürültü seviyesi az kareler yakalanabiliyor. Üst düzey video sabitlemesi de Find X6 Pro’nun kamera özellikleri arasında yer alıyor.

Sınırlı alan derinliği büyük sensörlü tüm telefonlarda görülen bir sorun olduğuna dikkat çeken DxOMark, bunun sadece Find X6 Pro’ya özgü bir problem olmadığının da altını çiziyor.

Oppo Find X6 Pro hangi özelliklere sahip?

Oppo Find X6 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 12 veya 16 GB LPDDR5X RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 ve 512 GB UFS 4.0.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil 100W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteğine sahip. Oppo Find X6 Pro’da 6.82 inç büyüklüğünde 3168 x 1440 piksel çözünürlüklü AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran 120 Hz değişken yenileme hızına sahip. Dokunuş örnekleme hızı 240 Hz olan ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 2500 nit.

İLGİLİ HABERLER