Teknoloji

Oppo Find X2 sızıntısı periskop kamerayı gösteriyor

oppo find x2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo Find X2, 6 Mart’ta düzenlenecek tanıtım etkinliğinde gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliğinde Find X2 ile birlikte Find X2 Pro’nun da tanıtılması bekleniyor. Her iki telefonda da 120Hz yenileme oranına sahip 1440p çözünürlüklü ekranların bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da paylaşılan (ancak daha sonra silinen) ve Find X2 Pro’ya ait olduğu belirtilen tanıtım görselleri, telefonun tasarımı konusunda fikir veriyor. Görsellerin hepsinde akıllı telefonun arka paneli görülüyor.

Fotoğraflara bakıldığında göze ilk olarak üç sensörlü kamera sistemi çarpıyor. Bu sistemin en üstünde periskop kamera bulunuyor. Söz konusu kamera sistemi akıllara Samsung Galaxy S20 Ultra ve Huawei P30 Pro gibi telefonları getiriyor.

Fotoğraflarda Find X2’nin siyah, yeşil ve turuncu renk seçenekleri görülüyor. Kamera sisteminde üç sensörün yanında LED flaş da bulunuyor. Find X2 ve Find X2 Pro arasındaki en somut farkın periskop kamera olması muhtemel görünse de, henüz bu konuda net bir işaret bulunmuyor.

Find X2’nin normal şartlar altında MWC 2020’de tanıtılması planlanıyordu. Ancak MWC 2020’nin koronavirüs tehdidi nedeniyle ertelenmesi sebebiyle Oppo’nun da planları değişmiş ve tanıtım etkinliğinin 6 Mart’ta yapılacağı açıklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER