Teknoloji

Oppo Find X2 Pro kamera performansıyla yüksek not aldı

oppo find x2 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo Find X2 akıllı telefon serisinin özellikle gelişmiş kamera özellikleriyle ön plana çıkan telefonlar olacağı tahmin ediliyordu. Son birkaç aydır telefonla ilgili çeşitli sızıntılar gördük. MWC 2020’de tanıtılması bekleniyordu, ancak bu etkinlik iptal edilince Oppo, 6 Mart Cuma günü yeni telefon serisini tanıttı. Yeni Oppo telefonunun bir de “Pro” versiyonu bulunuyor. Oppo Find X2 Pro kamera tarafında epey güçlü bir telefon gibi görünüyor. Bu, DxOMark gibi bir referans tarafından da doğrulandı.

Oppo Find X2 Pro, 120Hz QHD ekran taşıyan ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyor. Bu telefonda 120Hz QHD+ UltraVision ekran ve 5G bağlantı desteği yer alıyor. Kamera tarafında ise Ultra Vision Kamera Sistemi olarak adlandırılan bir sistem yer alıyor. Kamera özelliklerine baktığımızda ise üç tane arka kameranın bulunduğunu görüyoruz: 48MP ana kamera (1 / 1.4 inç Quad-Bayer sensörü, f / 1.7-diyafram lensi, OIS) + 48MP Ultra geniş (1/2 inç Quad-Bayer sensörü, f / 2.2) + 13MP telefoto (1 / 3,4 inç sensör, f / 3, OIS). Her kamerada PDAF bulunuyor. Çift LED flaş ve HDR ile 4K / 60fps videolar kaydetme özelliği de mevcut.

Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 865 işlemci de bulunuyor. Bu telefon 134 fotoğraf ve 104 video puanı aldı. Toplamda 124 puan alarak DxOMark’ın yeni liderlerinden bir tanesi hâline geldi. Elde ettiği sonuçlar da Xiaomi Mi 10 Pro‘nunkiyle epey yakın oldu.

Oppo Find X2 Pro’nun kamerasının mükemmel otomatik odaklama performansı sunduğu belirtiliyor. Özellikle, “geniş dinamik aralıkta gerçekçi bokeh çekimleri, az bozulma ile güzel ultra geniş çekimler, yakın ve uzun menzilli yakınlaştırma çekimlerinde iyi ayrıntı, tüm ışık koşullarında düşük gürültü seviyeleri ve hoş renkler ve geniş dinamik aralık sunması” gibi yeteneklere dikkat çekiliyor.

Video kayıtları da düşük ışıkta yapılan çekimlerde bile tespit edilen düşük gürültü seviyeleriyle dikkat çekiyor. Güvenilir ve hızlı otomatik odak, mükemmel olarak nitelendirilen görüntü sabitleme, geniş dinamik aralık, iyi renk kalitesi ve düşük ışıkta da iyi pozlama gibi özelliklerden de övgüyle bahsediliyor.

Kamera sisteminin, yine de mükemmel olmadığı belirtiliyor. Ultra geniş açılı çekimlerde detaylar düşük de olsa azalıyor. Kapalı alanda yapılan çekimlerde ise HDR, portre fotoğraf çekimlerinde otomatik olarak etkinleştirilmiyor. Orta aralıkta zum yapılan görüntülerde kenarlara doğru detaylarda dikkate değer bozulmalar var. Videolarda da, HDR sahnelerinde bazı pozlama kararsızlıkları görülüyor. Dışarıdaki bazı sahnelerde gürültü ve yine dış ortam çekimlerinde dokuda hafif yerel kayıplar da diğer olumsuzluklar olarak sıralanıyor.

İLGİLİ HABERLER