Manşetler

Oppo Find X2 ve Find X2 Pro tanıtıldı: 120Hz ekran, Snapdragon 865 işlemci

Oppo Find X2 Pro

Oppo Find X2 ve Find X2 Pro, biraz gecikmeli de olsa, sonunda resmen gözler önüne çıktı. Find serisine 2018’den bu yana ilk kez ekleme yapan Oppo, orijinal Find X’in en dikkat çekici özelliği olan kızaklı ön kamera mekanizmasından vazgeçmiş. Ancak Find X2 serisi, özellikle de Pro versiyon, tıpkı selefi Find X gibi, Samsung ve Huawei’nin amiral gemisi telefonlarına güçlü bir alternatif olacağa benziyor.

Find X2 Pro için siyah seramik ve turuncu deri olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuluyor. Bu iki seçenek de oldukça şık ve etkileyici görünüyor ve Oppo’nun “üst sınıf” olma iddiasını kuvvetlendiriyor.

Aynı etkiyi Oppo Find X2 Pro’nun ekranında görmek de mümkün. Akıllı telefonda 6.7 inç büyüklüğünde kenarlara doğru kavis yapan bir OLED ekran bulunuyor. 3168 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip bu ekran, 120Hz yenileme oranıyla da dikkat çekiyor.  120Hz yenileme oranını 1440p çözünürlükte kullanmaya izin veren telefon, ekranın yenileme oranını da ekrandaki içeriğe göre otomatik olarak ayarlayabiliyor. Optik parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapan ekranın sol üst köşesinde ön kameranın yerleştirildiği küçük bir delik bulunuyor.

Ekranın ilgi çekici yönlerinden birisi de Oppo’nun ekranı özel bir görüntü işleme yongasıyla eşleştirmesi. O1 Ultra Vision Engine adını taşıyan bu işlemci, video içeriklerin 60fps veya 120fps olarak yeniden ölçeklendirilmesinde veya HDR’a dönüştürülmesinde kullanılıyor. Kullanıcılar bu otomatik dönüştürme işlemini diledikleri takdirde kontrol paneli üzerinden devredışı bırakabiliyor. Oppo’nun kardeş şirketi OnePlus da bu teknolojiyi yeni telefonunda kullanacağını açıklamıştı.

Oppo Find X2 Pro önemli kamera yenilikleriyle geliyor

Oppo Find X2 Pro’da ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Ancak bu sensörün geçtiğimiz yıl pek çok Android telefonda kullanılan Sony IMX586’dan farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Oppo yeni amiral gemisi için Sony ile birlikte IMX689 adını taşıyan yeni bir sensör geliştirdi. 1/1.43 büyüklüğündeki bu sensör, 1.12 mikronluk pikseller barındırıyor. Bu değer, standart 12 megapiksel kameralardaki 1.4 mikronluk piksellere göre küçük. Yine de; ortada, özellikle ışık yakalama konusunda, bir ilerleme olduğu söylenebilir.

Oppo Find X2 Pro
Oppo Find X2 Pro

Oppo Find X2 Pro’nun kamera konusundaki yenilikleri bununla sınırlı kalmıyor. Akıllı telefonda, Oppo’nun periskop telefoto kamerasının ikinci nesil olarak tanımlanan versiyonu bulunuyor. 13 megapiksel çözünürlüklü kamera sensöründe diyafram genişliği f/3.0’a çıkıyor. 5x optik zum yapabilen bu kamera, 10x hibrit zum ve 60x de dijital zum yapabiliyor.

Oppo Find X2 Pro’da bir IMX856 sensör de mevcut. Oppo, bu sensörü ultra geniş açılı kamera için tercih etmiş. 120 megapiksel görüş açısına sahip bu kamera, makro modda 3 cm.’ye kadar yakınlaşabiliyor. Telefonun önünde ise 32 megapiksel çözünürlüklü bir kamera sensörü mevcut.

Oppo Find X2
Oppo Find X2

Oppo Find X2 Pro, diğer özellikleriyle piyasadaki üst sınıf Android telefonlarla benzer bir yerde duruyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemci bulunuyor. 5G desteğini de beraberinde getiren bu işlemciye 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Stereo hoparlör barındıran telefon kutusundan Android 10 üstüne kurulu ColorOS 7.1 platformuyla çıkıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4260 mAh kapasiteli pili sağlıyor. SuperVOOC 2.0 hızlı şarj desteği sayesinde pil, 38 dakika içinde tamamen doldurulabiliyor. Kablosuz şarj desteği ise Oppo Find X2 Pro’nun eksiklerinden biri.

Oppo Find X2 ve Pro versiyon arasındaki farklar neler?

Oppo, Find X2’nin “Pro” etiketi taşımayan versiyonunu da gözler önüne çıkardı. Standart Find X2 ile Pro versiyon arasındaki en önemli fark olarak kamera sistemi öne çıkıyor. Find X2’de daha standart bir telefoto sensör kullanan Oppo, 16:9 görüntü oranına sahip 12 megapiksel çözünürlüklü bir geniş açılı kamera tercih etmiş.

Oppo Find X2

Bu tercihler nedeniyle Find X2’nin video performansının Find X2 Pro’dan daha iyi olması muhtemel görünüyor. Maksimum depolama alanı seçeneğinin 256 GB’ye, pil kapasitesinin ise 4200 mAh’ye inmesi diğer teknik farklar olarak öne çıkıyor. Vegan turuncu deri renk seçeneği de Find X2’de mevcut değil.

Oppo Find X2 Pro, Avrupa’da 1199 avro karşılığında satılacak. Find X2 içinse 999 avro ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER