Teknoloji

Oppo F15 tanıtıldı: 6.4 inç AMOLED ekran, Helio P70 işlemci

oppo f15

Oppo‘nun F serisinin en yeni üyesi olan Oppo F15, resmen gözler önüne çıktı. F15, hem tasarımı hem de teknik özelikleri itibarıyla geçtiğimiz ay Çin’de tanıtılan Oppo’nun A91 modeliyle aynı yerde duruyor.

Oppo F15’te 6.4 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekran bulunuyor. Full HD+ çözünürlüklü bu AMOLED ekran, 20:9 görüntü oranına sahip. Akıllı telefonun parmak izi tarayıcısı da ekranın içine yerleştirilmiş. 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ise telefonun ekranının üstündeki su damlası şeklindeki çentikte kullanıcıları karşılıyor. Oppo F15’in ekranı Gorilla Glass 5 cam ile korunuyor.

Arka tarafa geçildiğinde ise kullanıcıları dört sensörlü bir kamera sistemi karşılıyor. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Bu sensöre 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel çözünürlüklü monokrom kamera ve yine 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. 8 megapiksel çözünürlüklü kamera sayesinde nesnelerden 3 ila 8 cm. uzaklıktan makro fotoğraflar çekmek de mümkün oluyor.

oppo f15

Akıllı telefonun kalbinde MediaTek’in Helio P70 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciyi 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı tamamlıyor. MicroSD kart sayesinde ekstra depolama alanı elde etmek de mümkün oluyor.

Oppo F15 hızlı şarj özelliğiyle geliyor

Oppo F15’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 30W VOOC 3.0 hızlı şarj özelliğine de sahip 4000 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Akıllı telefon kutusundan Android 9 Pie işletim sistemiyle yüklü çıkıyor. Bu işletim sistemini Oppo’nun ColorOS 6.1 kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

F15, Hindistan’da 19990 rupi (1657 TL) karşılığımda satılacak. Akıllı telefonun diğer ülkelerdeki satış takvimi ise şu an için netleşmiş değil.

İLGİLİ HABERLER