Teknoloji

Oppo Enco W31 tam kablosuz kulaklık Türkiye’ye geliyor

Oppo Enco W31 tam kablosuz kulaklık Türkiye'ye geliyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo, akıllı telefonlardan sonra diğer ürünlerini de Türkiye’ye getirme konusunda ilk adımını Enco W31 ile atıyor. Kısa bir süre önce duyurusu gerçekleştirilen Oppo Enco W31, 599 TL’lik Türkiye satış fiyatıyla çok yakında piyasaya çıkıyor.

Bluetooth destekli olması sayesinde çoğu akıllı telefon ile uyumlu olarak çalışan kulaklık, frekans cevabını iyileştirmek için tasarlanmış çift kompozit termoplastik poliüretanlar (TPU) ve grafen diyaframlar kullanıyor. Oppo’nun belirttiğine göre, en aktif ve dinamik kullanıcılara ayak uyduran Enco W31, IP54 sertifikasıyla belgelenen su ve toz direncine sahip. Bu sayede spor için de elverişli bir kulaklık niteliğini taşıyor. Öte yandan Oppo, Enco W31’in rüzgardan dolayı oluşan hışırtılı sesleri engellediğini söylüyor. Her iki tarafında iki adet dahili yüksek hassasiyetli mikrofon var ve aramalar sırasında arka plan gürültüsünü engellemek için tasarlanmış bir çevresel gürültü önleme algoritması da mevcut.

Oppo Enco W31 kablosuz kulaklıkta tercih edilen müzik tarzına göre iki farklı ses modu bulunuyor. Pop ve klasik müzik dinlemeyi tercih edenler için frekans aralığında sesi eşitleyen bir denge modu, rock ve EDM tarz müzik dinleyenler için de düşük frekansları artıran bir bas modu kulaklığın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Oppo, Enco W31’in pil performansıyla ilgili bazı bilgileri de paylaştı. Şarj kutusu ile 15 saate kadar, şarj kutusu olmadan ise 3.5 saate kadar müzik dinleme imkanı sunuyor. Ayrıca şarj kutusu ile 12 saate kadar telefon görüşmeleri yapma fırsatı da mevcut. 2.5 saate kadar tam şarj olma süresi de özelliklerden bir tanesi.

Oppo Enco W31 kutu açılımı ve ilk izlenimler

Oppo Enco W31’in kutusundan çıkanlara baktığımızda, içinde kulaklıkların bulunduğu şarj kutusunu görüyoruz. Bu kutu bir yüzük kutusu gibi açılıyor. Kulaklıkları içinden rahatlıkla alıp yerleştirebilirsiniz. Aynı zamanda kulaklıkların yerleştirildiği noktaların ortasında da bir LED durum lambası mevcut. Kutunun arkasında ise USB-C portu var. Kutudan kısa bir USB-C – USB-A tipi kablo çıkıyor ve bunun sayesinde şarj kutusunu bağlayarak Enco W31’i şarj edebilirsiniz.

Enco W31’in silikon uçları var ve bu sayede kulak kanalını tamamen tıkıyor. Kutudan yedek silikon uçlar çıkıyor. Böylelikle farklı kulaklara da bu kulaklık daha rahat uyacaktır. Kulak kanalını tamamen kapatması sayesinde Enco W31 dış ortamdan tamamen izole olarak müzik dinlemeye veya film izlemeye olanak sağlıyor. Özel bir gürültü engelleme sistemi yok, ancak Enco W31 ile müzik dinlerken dış ortamın sesini duymak oldukça zor. Kulaklıkları sap kısmı uzun tutulmuş, bu sayede kulağa epey sağlam biçimde oturuyor. Kulakta fazla ağırlık ve baskı da yapmıyor.

Kulaklıkların dışa bakan yüzeyleri dokunmaya hassas. Çeşitli dokunma hareketleriyle ileri veya geri gitme, duraklatma ve oynatma, ses modunu değiştirme gibi hızlı kontroller de sunuluyor. Ayrıca kulaklığı kulaktan çıkardığınız anda çalan parça duruyor, taktığınızda yeniden devam ediyor.

Oppo Enco W31’i öncelikle elimizdeki Oppo Reno 3 Pro modeliyle kullandık. Bir Oppo telefonu olduğu için, Apple’ın AirPods’larında veya Huawei’nin FreeBuds 3 modelindekine benzeyen bir eşleştirme süreci var. Kutunun kapağını kaldırdığımızda Reno 3 Pro’nun ekranında bir pencere çıktı ve daha sonra eşleştirme hızlı şekilde tamamlandı. Çok yakında yayınlamayı planladığımız Enco W31 incelemesinde bu eşleştirme sürecinin diğer telefonlar için de işleyip işlemediğine bakacağız.

Beyaz renge sahip Oppo Enco W31 model kulaklıklar, 599 TL fiyatıyla Türkiye’de satışa sunulacak. Eğer bu tam kablosuz kulaklıklar ile ilgili sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER