Teknoloji

Oppo da benchmark testlerinde hile yaparken yakalandı

oppo find x x2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz ay Huawei’nin aralarında P20 ve P20 Pro’nun da bulunduğu akıllı telefonlarının benchmark testlerinde hile yaptığı ortaya çıkmıştı. Görünen o ki, test sistemini kandırmaya çalışan tek şirket Huawei değilmiş. Oppo tarafından üretilen iki telefon da sonuçlarında hile yapıldığı gerekçesiyle 3DMark’ın benchmark sıralamasından çıkarıldı.

Oppo’nun Find X ve F7 modellerinin 3D Mark uygulamasını tanıyacak şekilde programlandığı ve testlerden yüksek puan alınması adına kaynakları bu uygulamaya aktardığı belirtildi. 3DMark’ın yapımcısı UL tarafından yapılan açıklamada, cihazların özel bir 3DMark versiyonuyla yeniden test edildiği ve Find X ile F7’nin herkese açık versiyonda yapılan testte yüzde 41 daha fazla puan aldığı sonucuna ulaşıldığı ifade edildi. UL, 3DMark’ın iki versiyonunda da aynı testin uygulandığının altını çizdi.

UL’in benchmark testi kuralları, telefonların ağır iş yüklerini tespit ederek performans optimizasyonuna gitmesine izin veriyor. Bu tespit uygulama isimleri üzerinden gerçekleştiriliyor. UL, manipülasyonu ortaya çıkarmasının ardından Oppo’nun söz konusu iki modelini puanlarını sıfırlayarak listenin en alt basamağına gönderdi. Find X’in 3DMark üzerinde yapılan Sling Shot Extreme performans testinde dördüncü olduğunu düşününce bunun Oppo adına fazlasıyla tatsız bir durum olduğu rahatlıkla söylenebilir.

UL’den yapılan açıklamada Oppo’nun da durumu kabul ettiği belirtildi. Şirket, Oppo tarafından kendisine yapılan açıklamayı da paylaştı: “Kullanıcının oyun veya 3D benchmark testi gibi yüksek performans gerektiren uygulamaları açtığını anladığımızda işlemcinin pürüzsüz deneyim için tam performansta çalışmasına izin veriyoruz.”

İLGİLİ HABERLER